Σε καραντίνα το «Παπαστράτος», εξιτήριο για πρύτανη και υπαλλήλους

Mετά τον εντοπισμό φακέλου που ταχυδρομήθηκε από την Ινδία και ήταν «ύποπτος»

Σε καραντίνα βρίσκεται και σήμερα το πρωί το κτιριακό συγκρότημα Παπαστράτος του Π.Θ. και δεν επιτρέπεται στους φοιτητές των τμημάτων που στεγάζονται στο κτίριο να μπουν για να κάνουν μαθήματα, ενώ εξιτήριο από το Νοσοκομείο πήραν χθες το βράδυ ο πρύτανης Ζήσης Μαμούρης, η αντιπρύτανης Ιωάννα Λαλιώτου και τρεις γυναίκες υπάλληλοι της Πρυτανείας, που μεταφέρθηκαν προληπτικά στο Νοσοκομείο.


Το παραλιακό συγκρότημα του Π.Θ. βρίσκεται από χθες το μεσημέρι σε καραντίνα, μετά τον εντοπισμό φακέλου που ταχυδρομήθηκε από την Ινδία και ήταν «ύποπτος» ότι περιείχε σκόνη.
Από χθες το μεσημέρι στήθηκε μεγάλη επιχείρηση ειδικής ομάδας της ΕΜΑΚ, του ΕΚΑΒ, της Αστυνομίας και του Λιμεναρχείου, ο χώρος αποκλείστηκε και εφαρμόστηκε το Σχέδιο Αντιμετώπισης Χημικών Βιολογικών Απειλών, που ισχύει γι’ αυτές τις περιπτώσεις.

Μετά από περίπου τέσσερις ώρες, το κλιμάκιο της ΕΜΑΚ απομάκρυνε τον πρύτανη, την αντιπρύτανη και τις υπαλλήλους από την Πρυτανεία και μετά την απολύμανση που τους έγινε μεταφέρθηκαν σε ειδικό χώρο – καραντίνα του Νοσοκομείου, προληπτικά.
Εφόσον δεν είχαν συμπτώματα και ήταν καλά στην υγεία τους, το βράδυ πήραν εξιτήριο και επέστρεψαν στα σπίτια τους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.