Σε κατάληψη προχώρησαν μαθητές δύο ΕΠΑΛ για τα ολιγομελή τμήματα

Αποχή χθες, από μαθητές του 4ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας

Σε κατάληψη βρίσκονται σήμερα το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, ενώ αποχή έκαναν χθες από τα μαθήματά τους οι μαθητές του 4ου Εσπερινού ΕΠΑΛ, διαμαρτυρόμενοι για τη μην έγκριση των ολιγομελών τμημάτων. Σήμερα ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 1ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας είχε συνάντηση με τη διεύθυνση του σχολείου σε μια προσπάθεια να δοθεί λύση στο θέμα, ενώ επαφή υπήρξε εκ νέου και με την Ένωση Συλλόγων Γονέων που σήμερα εκπρόσωπός της θα έχει συνάντηση με το κυβερνητικό κλιμάκιο που θα βρεθεί στο Βόλο καταγράφοντας διάφορα ζητήματα.
Οι μαθητές διεκδικούν να μην κλείσει κανένα τμήμα στα ΕΠΑΛ, ο κάθε μαθητής να έχει πρόσβαση στην ειδικότητα που επιλέγει και να την ολοκληρώνει χωρίς εμπόδια, να δοθούν όλα τα βιβλία των ειδικοτήτων, το υπουργείο και η κυβέρνηση να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση για να λειτουργήσουν κανονικά τα ΕΠΑΛ κ.α.

Η πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 1ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, Δήμητρα Πεχλιβάνου μίλησε στην ΕΡΤ Βόλου, ανέφερε ότι είναι απαράδεκτο παιδιά να μην μπορούν να φοιτήσουν στις ειδικότητες που επιθυμούν και αυτές να καταργούνται στη μέση της φοίτησης. “Προσπαθούμε να κινητοποιήσουμε όσο πιο πολλούς φορείς μπορούμε να για μην μείνουν στον αέρα τα παιδιά και να νιώθουν αυτή την τρομερή ανασφάλεια. Είμαστε στο πλευρό τους και τα στηρίζουμε και μαζί μας είναι και η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων”, τόνισε.

Σημειώνεται ότι ήδη η ΕΛΜΕ Μαγνησίας που έχει επίσης σήμερα συνάντηση με το κλιμάκιο από την Αθήνα που δέχεται και επεξεργάζεται προτάσεις ενόψει της έλευσης του πρωθυπουργού στη Λάρισα, την ερχόμενη Τρίτη, θα θέσει το θέμα της κατάργησης των πέντε ολιγομελών τμημάτων στα τρία προαναφερόμενα ΕΠΑΛ. Σχετικό υπόμνημα έχει αποσταλεί στο υπουργείο Παιδείας ενώ και οι βουλευτές του Νομού έχουν καταθέσει επερωτήσεις και έχουν κάνει παρεμβάσεις προς την κατεύθυνση επανεξέτασης του υπουργείου της απόφασης κατάργησης των πέντε τμημάτων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.