Σε συγκέντρωση καλεί η πρωτοβουλία Βόλου για την ελευθερία των διαδηλώσεων

Στη συγκέντρωση που θα γίνει αύριο Πέμπτη στις 7.30 το απόγευμα στην Πλατεία Αγ. Νικολάου στο Βόλο, καλεί η πρωτοβουλία Βόλου για την ελευθερία των διαδηλώσεων, που αποτελούν διάφορες οργανώσεις τοπικά. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, ο νόμος «για τις υπαίθριες συναθροίσεις» που ψηφίστηκε στη Βουλή την προηγούμενη Πέμπτη, 9/7/20 (από τη Νέα Δημοκρατία, το ΚΙΝΑΛ και την Ελληνική Λύση του Βελόπουλου) αποτελεί μια νέα πρόκληση για το λαό, τους εργαζόμενους και τη νεολαία, για κάθε δημοκρατικό και προοδευτικό άνθρωπο, ξυπνώντας μαύρες μνήμες από την ιστορία, με απαγορεύσεις, ιδιώνυμα, φακελώματα, διώξεις και φυλακίσεις. Αποτελεί τη συνέχεια της αυταρχικής θωράκισης του κράτους και της ενίσχυσης των κατασταλτικών του μηχανισμών που προώθησαν απαρέγκλιτα όλες οι κυβερνήσεις, σε συνεργασία με τους μηχανισμούς της ΕΕ.

Σύμφωνα με την πρωτοβουλία, στον Βόλο, στις 13/6, στην μαζική διαδήλωση ενάντια στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ- Lafarge και της δημιουργίας εργοστασίου παραγωγής srf, τα ΜΑΤ χτύπησαν βάναυσα και έπνιξαν στα δακρυγόνα όσους συμμετείχαν και ανάμεσά τους μικρά παιδιά, ηλικιωμένους και ΑΜΕΑ, αποκαλύπτοντας με τον πιο ωμό και βάρβαρο τρόπο, τους πραγματικούς στόχους της καταστολής. Στις 9/7, τη μέρα που ψηφιζόταν στη Βουλή ο νόμος, η Αστυνομία στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη να χτυπάει αλύπητα τους διαδηλωτές με ξύλο, δακρυγόνα και μηχανές ΔΙΑΣ πάνω στα πεζοδρόμια. Μάλιστα, χωρίς καμία απολύτως αφορμή, έσπασε την πορεία μπαίνοντας στα καλά καθούμενα ανάμεσα στους διαδηλωτές και προχώρησε σε αθρόες συλλήψεις αγωνιστών.

Ο «χουντικής έμπνευσης» νόμος για την απαγόρευση των συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων, οι βαριές ποινές και το ιδιώνυμο αδίκημα που προβλέπει, αποτελεί την αιχμή του δόρατος στη φαρέτρα του αντιλαϊκού νομικού οπλοστασίου του κράτους. Αποτελεί ευθύ χτύπημα και περιστολή στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες και κάθε δύναμη του κινήματος, κάθε μαζικός φορέας και κάθε δημοκρατικός πολίτης οφείλει να ορθώσει το ανάστημά του απέναντι στο αντιδραστικό αυτό νομοσχέδιο.

Η Πρωτοβουλία Βόλου για την Ελευθερία των Διαδηλώσεων στηρίζεται από τις οργανώσεις: Αριστερή Συσπείρωση, Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα (ΕΕΚ), ΚΚΕ (μ-λ), Λαϊκή Ενότητα (ΛΑΕ), Νέο Αριστερό Ρεύμα (ΝΑΡ), Νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση (νΚΑ), ΞΕΚΙΝΗΜΑ- Διεθνιστική Σοσιαλιστική Οργάνωση, ενώ παραμένει ανοιχτή για φορείς και οργανώσεις, με στόχο τη συγκρότηση ενός μαζικού κινήματος ενάντια στην απαγόρευση των συγκεντρώσεων και των διαδηλώσεων.