Ski, snowboard και λοιπές «χιονοπαιδιές» στην ομίχλη του Πηλίου (φωτογραφίες)

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στο Πήλιο το περασμένο Σαββατοκύριακο, χιλιάδες ήταν οι επισκέπτες που δεν μπόρεσαν να αντισταθούν στη γοητεία του χιονιού και των χειμερινών αθλημάτων και κατέκλυσαν το Χιονοδρομικό Κέντρο Αγριόλευκες.
Το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου ξεκίνησε τη λειτουργία του 1967 με πρωτοβουλία του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Βόλου. Παρά το γεγονός ότι βρίσκεται σε χαμηλό υψόμετρο για χιονοδρομικό (1.471 μέτρα), λόγω του ιδιαίτερου μικροκλίματος της περιοχής, διατηρεί χιόνι για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.
Διαθέτει 5 πίστες με βαθμό δυσκολίας από εύκολη έως δύσκολη, πίστα δρόμων αντοχής καθώς και Snow Park. Τους χιονοδρόμους εξυπηρετούν 5 αναβατήρες (από τους οποίους φέτος λειτουργούν οι 3), ενώ υπάρχουν δύο σαλέ αλλά και ορειβατικό Καταφύγιο στην κορυφή Αγριόλευκες. Τις μέρες με καθαρή ατμόσφαιρα η θέα από την κορυφή είναι μαγευτική καθώς ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει ένα μοναδικό πανόραμα από το Αιγαίο Πέλαγος μέχρι τον Παγασητικό.
Σύγχρονος εξοπλισμός διατίθεται προς ενοικίαση ενώ έμπειροι πιστοποιημένοι εκπαιδευτές θα μυήσουν αρχάριους, αλλά και πιο προχωρημένους στα μυστικά των χειμερινών σπορ. Λειτουργούν και τμήματα εκμάθησης για παιδιά από 3 ετών και άνω, καθιστώντας το Χιονοδρομικό ιδανικό προορισμό για οικογενειακές εξορμήσεις και «περιπέτειες» που θα χαραχτούν στη μνήμη των λιλιπούτειων χιονοδρόμων.
Πολύ κοντά στο χιονοδρομικό λειτουργούν 3 υπαίθρια πάρκινγκ συνολικής χωρητικότητας 800 οχημάτων. Σε απόσταση 2χλμ περίπου, στα Χάνια Πηλίου, οι επισκέπτες θα βρουν επιλογές για διαμονή και φαγητό, με την διάσημη πηλιορείτικη κουζίνα να βρίσκεται στο επίκεντρο. Σε σχετικά μικρή απόσταση από το χιονοδρομικό βρίσκονται αρκετά από τα γραφικά χωριά του Πηλίου, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την Πορταριά, που απέχει 15 χλμ, ενώ και η πόλη του Βόλου θα μπορούσε να αποτελέσει τη βάση της εξόρμησης σας, καθώς απέχει μόλις 26 χλμ.

Δείτε τις φωτογραφίες του Ηρακλή Μήλα

Πηγή: Visit Thessaly

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.