« Σκηνές καθημερινής …τρέλας στα φαρμακεία του Βόλου»

Κώστας Ματσιόλης: «Υγεία σημαίνει και Φαρμακοποιός-Φαρμακείο της γειτονιάς»

Θέλοντας να τονίσει για ακόμη μία φορά τη συμβολή των φαρμακοποιών και του φαρμακείου της γειτονιάς στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Φαρμακοποιών Μαγνησίας κ. Κώστας Ματσιόλης, προχώρησε σε μία ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα όπου μοιράστηκε μία συνηθισμένη Κυριακάτικη καλοκαιρινή εφημερία. Μάλιστα, η εφημερία δεν ήταν κάποιου άλλου, αλλά η δική του.

Όπως έγραψε χαρακτηριστικά «Θέλω να μοιραστώ μαζί σας συνήθη περιστατικά που έχουν την σημασία τους το καθενα ξεχωριστά, από την χθεσινή μου Κυριακάτικη καλοκαιρινή εφημερία.

** Περιστατικά ασθενών που έψαχναν στα εφημερεύοντα φαρμακεία του Βόλου ,έχοντας συνταγή από Νοσοκομείο, Αντιτετανικό , λόγω έκτακτων περιστατικών.(Φάρμακο  ελλειπτικό και αναντικατάστατο εδώ και αρκετό καιρό σε όλη την χώρα)

** Περιστατικά με ασθενείς που ζητούσαν αντιβίωση χωρίς να έχουν συνταγή γιατρού κάτι που είναι παράνομο, για το οποίο ο κλάδος μας από την 1η /9/2020 με την ψήφιση του σχετικού νόμου το εφαρμόζει με ευλάβεια για το συμφέρον όλων!!!!!

** Περιστατικά από δαγκώματα αδέσποτων σκύλων σε πολίτες, σκύλων που δροσίζονται σε κοντινές με το φαρμακείο μου πλατείες,

** Περιστατικά πολιτών που σπεύδουν στο εφημερεύοντα συνάδελφο φαρμακοποιό για να καλύψουν την άμεση ανάγκη υγείας τους, από μέτρηση πίεσης, ερωτήσεις σχετικά με προβλήματα υγείας από την ζέστη και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς, (Φαρμακείο Σταθμός  Πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας για τον πολίτη ).

Είναι μια συνηθισμένη μέρα εφημερίας ενός φαρμακείου πόλης, και τα αναφέρω μόνο και μόνο για να αποδείξω ότι Υγεία σημαίνει και Φαρμακοποιός-Φαρμακείο της γειτονιάς, το οποίο θα πρέπει να το λαμβάνουμε όλοι σοβαρά υπόψη».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.