Σωματείο Οικογενειών Στρατιωτικών με έδρα τον Βόλο

Την ίδρυση Σωματείου Οικογενειών Ενόπλων Δυνάμεων με διακριτικό τίτλο «Σ.Ο.Ε.Δ Οικογένειες Στρατιωτικών» με έδρα το Βόλο, αποφάσισε ομάδα στρατιωτικών που υπηρετούν στην περιοχή.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, η οικογένεια είναι ένας σημαντικός κοινωνικός θεσμός, αφού αποτελεί τον πρωτογενή φορέα κοινωνικοποίησης των μελών της. Αδιαμφισβήτητα ζούμε σε μια εποχή μεταβολών. Στο γενικότερο αυτό πλαίσιο των κρίσεων των δομών, των αξιών και των αλλεπάλληλων κοινωνικών μετασχηματισμών, αυτός ο ύψιστος θεσμός έχει υποστεί σαρωτικές και ταχύρρυθμες αλλαγές. Αλλαγές, οι οποίες δεν αφαιρούν την ιδιότητά της να θεωρείται το κύτταρο της κοινωνίας και ο θεμέλιος λίθος της οργάνωσής της.

«Μέσα στην παρούσα εποχή μεταβολών όμως, η οικογένεια δεν μπορεί να εκπληρώσει τον ρόλο της χωρίς στήριξη και υποστήριξη, γνώσεις και ευκαιρίες. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, μια ομάδα ανθρώπων παρακινούμενη από τις κοινωνικές αρετές του σεβασμού, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της παροχής ίσων ευκαιριών και της ανιδιοτελούς προσφοράς και με γνώμονα τη στήριξη του θεσμού της οικογένειας και των μελών της, αποφάσισε τη συγκρότηση ενός Πανελλήνιου Αστικού Σωματείου», επισημαίνεται στην ιδρυτική ανακοίνωση.

Την προσωρινή Διοικούσα επιτροπή του Σ.Ο.Ε.Δ. αποτελούν οι Κοντούρης Δημήτριος, Ντιντιός Θωμάς, Τσακανίκας Ιωάννης, Παπαευαγγέλου Ευάγγελος και Σκρίμπας Δημήτριος.

Σκοπός του σωματείου είναι:
– Η ενίσχυση, η αλληλεγγύη και η ενδυνάμωση των οικογενειών των υπηρετούντων στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς και η ανάπτυξη και τόνωση παραδοσιακών δεσμών ανάμεσα στους ε.ε και ε.α στρατιωτικούς και των οικογενειών τους.
– Η μελέτη, έρευνα και προβολή των προβλημάτων των μελών των οικογενειών των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και ο συντονισμός της δράσης όλων, για την επίλυση τους.
– Η πολιτιστική και πνευματική καλλιέργεια και απασχόληση των μελών.
– Η παροχή κάθε είδους βοήθειας ( ηθική και υλική) στα αναξιοπαθούντα μέλη του.