SOS για την επιβίωση τους, για την στατικότητα των σπιτιών τους, για την υγιεινή εκπέμπουν οι γειτονιές κάτω από τον Κραυσίδωνα που μπορεί να βλέπουν τις οδούς Ιάσονος και Δημητριάδος να πλένονται δυο και τρεις φορές από τον Αχ. Μπέο, αλλά οι δικοί τους δρόμοι είναι γεμάτοι με τόνους χώμα, λάσπες και σκουπίδια.
Οι εικόνες ακόμη και σήμερα, πέντε ημέρες μετά την σφοδρή κακοκαιρία, είναι απογοητευτικές, καθώς δεν υπάρχει ούτε ένα εκατοστό καθαρού δρόμου. Σε αυτά τα σπίτια υπάρχουν ηλικιωμένοι, που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν, μικρά παιδιά που θα πρέπει να περπατήσουν για να πάνε στο σχολείο και εργαζόμενοι που θα πρέπει να μεταβούν καθημερινά στις δουλειές τους.
Όσο κι αν καθαρίζουν οι κάτοικοι, η λάσπη και το χώμα δεν καθαρίζεται και το σκηνικό γίνεται όλο και πιο επικίνδυνο όταν το νερό είναι ακατάλληλο για ανθρώπινη χρήση, που σημαίνει ότι δεν μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για να πλυθούν.
Κι αντί να βλέπουν ότι εκείνοι έχουν προτεραιότητα στον καθαρισμό, βλέπουν συνεχώς τις υδροφόρες και τα συνεργεία να ασχολούνται μόνο με το κέντρο του Βόλου και τον Αχ. Μπέο με ζωντανές μεταδόσεις καθαρισμού και όχι μόνο στα social media.





























