Στα δύο σπάει το έργο του εκσυγχρονισμού του δικτύου ύδρευσης η ΔΕΥΑΜΒ

Στα δύο σπάει το έργο «εκσυγχρονισμός του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης του Πολεοδομικού Συγκροτήματος των Ενοτήτων Βόλου και Ν. Ιωνίας για την εξασφάλιση επαρκούς πόσιμου νερού», η ΔΕΥΑΜΒ, προκειμένου το έργο να ξεκινήσει και επιτέλους να ολοκληρωθεί, μετά τα προβλήματα που υπήρξαν στη Ν. Ιωνία, όπου ο ανάδοχος κηρύχθηκε έκπτωτος και το έργο πάει αναγκαστικά πίσω.

Το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ στη σημερινή του συνεδρίαση ενέκρινε τα πρακτικά της επιτροπής διαγωνισμού για την κατακύρωση της Σύμβασης του Έργου: «Εκσυγχρονισμός του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης του Πολεοδομικού Συγκροτήματος των Ενοτήτων Βόλου και Ν. Ιωνίας για την εξασφάλιση επαρκούς πόσιμου νερού-Ανατολικός Τομέας», προϋπολογισμού 7.390.000 €, χωρίς Φ.Π.Α. και του έργου «Εκσυγχρονισμός του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης του Πολεοδομικού Συγκροτήματος των Ενοτήτων Βόλου και Ν. Ιωνίας για την εξασφάλιση επαρκούς πόσιμου νερού-Δυτικός Τομέας», προϋπολογισμού 5.330.000 €, χωρίς Φ.Π.Α.

Επίσης το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ ενέκρινε τα πρακτικά κατακύρωσης του διεθνούς διαγωνισμού με τίτλο «Προμήθεια και Εγκατάσταση Συστήματος Τηλελέγχου Τηλεχειρισμού & Ελέγχου Διαρροών Δικτύων Ύδρευσης Δ.Ε. Μακρινίτσας, Πορταριάς, Ιωλκού, Αγριάς, Αρτέμιδας του Δήμου Βόλου», προϋπολογισμού 2.534.100 €, πλέον ΦΠΑ και ηλεκτρονικού διαγωνισμού με τίτλο «Υπηρεσίες Υποστήριξης, Συντήρησης και Αντιμετώπισης Βλαβών του Συστήματος Τηλεελέγχου – Τηλεχειρισμού του Εσωτερικού & Εξωτερικού Υδραγωγείου του Δήμου Βόλου», προϋπολογισμού 104.920 €, πλέον ΦΠΑ.

Τέλος, η Διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ ενέκρινε τη μελέτη, τα τεύχη δημοπράτησης, τους όρους διακήρυξης και τον τρόπο εκτέλεσης για την «Προμήθεια και εγκατάσταση 15.000 ευφυών υδρομετρητών -Αναβάθμιση της ηλεκτρονικής διαχείρισης του δικτύου διανομής πόσιμου νερού και των δικαιωμάτων του καταναλωτή», προϋπολογισμού 9.900.000 €, πλέον Φ.Π.Α. Με την προμήθεια και εγκατάσταση των ευφυών υδρομετρητών επιχειρείται η αναβάθμιση και η επέκταση των συστημάτων τεχνολογίας που διαθέτει η υπηρεσία, σχετικά με την μείωση των απωλειών νερού, την διαρκή on line παρακολούθηση των οικιακών υδρομετρητών και την αναβάθμιση των δικαιωμάτων των καταναλωτών.

Η ΔΕΥΑΜΒ προτείνει την εγκατάσταση 15.000 ψηφιακών υδρομετρητών AMR (Automatic Meter Reader) σε οικιακούς καταναλωτές στις ζώνες ύδρευσης της Νέας Δημητριάδας και της περιοχής που περικλείεται από τις οδούς Αναλήψεως, Αναυρο, Γιάννη Δήμου, Κασσαβέτη, Μαβίλη, Κύπρου, Γιάννη Δήμου, Κραυσίδωνα. Η αρχιτεκτονική λειτουργίας των υδρομετρητών είναι αμιγώς ασύρματη, αποτελούμενη από ενδιάμεσους αναμεταδότες, συγκεντρωτές σε καθορισμένα σημεία των υδρευτικών ζωνών, καθώς και από ειδικό εξοπλισμό (hardware/software) στον Κεντρικό Σταθμό Ελέγχου της ΔΕΥΑΜΒ ο οποίος θα λαμβάνει, επεξεργάζεται και παρουσιάζει τα δεδομένα.

Τα ψηφιακά υδρόμετρα κάθε ζώνης ύδρευσης, θα αποστέλλουν ασύρματα της τιμές τους στον συγκεντρωτή της ζώνης, με ή χωρίς την μεσολάβηση ενδιάμεσης δρομολόγησης, μετά από αίτημα του χειριστή από τον ΚΣΕ. Στη συνέχεια, ο συγκεντρωτής αποστέλλει μέσω ασύρματης επικοινωνίας τα δεδομένα των ψηφιακών υδρομετρητών στον ΚΣΕ, όπου τα δεδομένα αποθηκεύονται σε ειδικό λογισμικό. Τα δεδομένα των ψηφιακών υδρομέτρων θα είναι πλέον διαθέσιμα προς χρήση στο ενοποιημένο πληροφοριακό σύστημα της ΔΕΥΑΜΒ, τόσο για την τελική τιμολόγηση των καταναλωτών, όσο και για την διεξαγωγή πολλών άλλων προσομοιώσεων και λειτουργιών (υδατικό ισοζύγιο ανά ζώνη ύδρευσης κτλ.)
Η εγκατάσταση των ψηφιακών υδρομετρητών θα παρέχει την on line μέτρηση της κατανάλωσης, τη δυνατότητα στον καταναλωτή της παρακολούθησης της κατανάλωσής του σε ρεαλιστικό χρόνο και της επιλογής έκδοσης λογαριασμού ανά δίμηνο ή τρίμηνο. Επίσης προβλέπει ειδοποίηση του καταναλωτή με SMS ή e-mail, αυτόματα σε περίπτωση ασυνήθιστης κατανάλωσης (εσωτερικής διαρροής), ενώ ακόμη δίνει τη δυνατότητα περιορισμού της παροχής σε περίπτωση λειψυδρίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.