Στα επίπεδα του 2012 οι μισθοί των εργαζομένων της ΔΕΥΑΜΒ

Με ομόφωνη απόφαση της Διοίκησης της Επιχείρησης

Ομόφωνη απόφαση για αποκατάσταση της μισθολογικής αδικίας σε βάρος των εργαζομένων της ΔΕΥΜΒ από ποσοστό 25% περικοπών στους μισθούς τους, με απόφαση της προηγούμενης Διοίκησης, έλαβε σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιχείρησης και από την 1η Ιανουαρίου 2017 οι εργαζόμενοι θα πληρώνονται με μισθούς του 2012, με ετήσια επιβάρυνση του ταμείου κατά 1 εκ. € ετησίως. Όσον αφορά τα αναδρομικά, που υπολογίζονται σε 3 εκ. €, θα δοθούν τμηματικά και ήδη συγκροτήθηκε τετραμελής επιτροπή που θα εξετάσει και θα προτείνει στη Διοίκηση τον τρόπο που θα καταβληθούν. Οι εργαζόμενοι είχαν κερδίσει δικαστικά τη δικαίωσή τους.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Αποστόλης Γαλάτης, η ΔΕΥΑΜΒ θεωρεί αδικία τις περικοπές που επέβαλε ο πρώην πρόεδρος κ. Σκοτινιώτης και, στο πλαίσιο του νόμου, αποφάσισε να επανέλθουν οι μισθοί των εργαζομένων στα επίπεδα του 2012. Όπως ανέφερε, είναι μια από τις λίγες εταιρίες Πανελλαδικά που αυξάνει τους μισθούς σε μνημονιακή εποχή, ενώ είναι κάτι που γίνεται με προσοχή, καθώς η Επιχείρηση επιβαρύνεται με 1 εκ. € ετησίως.
«Είμαστε ικανοποιημένοι από την πολιτική που γίνεται στα οικονομικά, είμαστε σε καλό επίπεδο και μπορούμε να διαχειριστούμε τα έξοδά μας», δήλωσε ο Απόστολος Γαλάτης, που ξεκαθάρισε ότι η Διοίκηση θα δώσει ότι είχε περικοπεί από τους εργαζόμενους.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ είπε ότι σημαντικό κομμάτι είναι και τα αναδρομικά προς τους εργαζόμενους, για το οποίο η Διοίκηση της Επιχείρησης ψήφισε θετικά, ώστε να μη χαθεί για τους εργαζόμενους ούτε ένα Ευρώ, αλλά θα δοθούν τμηματικά και σε χρονικό ορίζοντα 4 ετών. Και αυτό διότι, όπως εξήγησε, επειδή εκκρεμούν κάποια αυτοχρηματοδοτούμενα έργα όπως η αναβάθμιση του Βιολογικού, η κατασκευή του δίδυμου καταθλιπτικού αγωγού και τα υδρόμετρα στους ορεινούς οικισμούς του Πηλίου, για τα οποία η Επιχείρηση χρειάζεται χρήματα και δεν μπορεί να καταβάλει εφάπαξ τα αναδρομικά προς τους εργαζόμενους.

Ο Απ. Γαλάτης δήλωσε ότι στόχος της ΔΕΥΑΜΒ είναι ο Βόλος να πίνει πηγαίο νερό κατά 80% και για το λόγο αυτό γίνονται διαχειριστικές μελέτες από το μέλος του Δ.Σ. Αριστ. Πατέρα, εκτίμησε ότι αυτός ο στόχος θα πετύχει και τόνισε ότι η Διοίκηση δεν είχε και δεν σκοπεύει να έχει πρόβλημα με τους εργαζόμενους, παρόλο που μερικοί προσπαθούν αν κάνουν πολιτική μέσα από τα Σωματεία τους.
Ο σύμβουλος των «Δρόμων Συνεργασίας» Μαργαρίτης Πατσιαντάς είπε ότι εφαρμόζεται η δικαστική απόφαση με την οποία οι εργαζόμενοι είχαν δικαιωθεί.
Ο νομικός σύμβουλος της ΔΕΥΑΜΒ Αντώνης Ξηρός ανέφερε ότι περικοπές είχαν γίνει σε μόνο τρεις ΔΕΥΑ της χώρας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.