Στη Βουλή η αποκατάσταση καταστροφών στην περιοχή Νέο Δέλτα του Δήμου Βόλου

Στη Βουλή φέρνει το ΚΚΕ την αποκατάσταση καταστροφών στην περιοχή Νέο Δέλτα του Δήμου Βόλου, με ερώτηση προς τους Υπουργούς Υποδομών & Μεταφορών, Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Εσωτερικών.
Όπως αναφέρεται, «η περιοχή “Νέο Δέλτα” του Δήμου Βόλου ήταν μια από τις πολλές περιοχές που σημειώθηκαν τεράστιες καταστροφές κατά τη διάρκεια των πλημμυρικών φαινομένων που χτύπησαν τη Θεσσαλία το φθινόπωρο του προηγούμενου έτους. Βασική αιτία αποτέλεσε η υπερχείλιση του ποταμού “Ξηριάς” στο ύψος της νέας γέφυρας που μάλιστα παραδόθηκε μόλις λίγες εβδομάδες πριν την πλημμύρα.
Η συγκεκριμένη γέφυρα κατασκευάστηκε σε πολύ χαμηλό ύψος και σε σημείο που η κοίτη του ποταμού στενεύει επικίνδυνα, με αποτέλεσμα να μπλοκάρει και να εκτραπεί ο ποταμός προς την παρακείμενη συνοικία, στην οποία το ύψος των ορμητικών νερών να φτάσει τα 2,5 μέτρα σε ορισμένα σημεία.
Πρόκειται για ένα έργο που είχε καταγγελθεί από την πρώτη στιγμή και πριν την κακοκαιρία ότι είναι επικίνδυνο για την περιοχή αφού στη λογική των επιλέξιμων και μη “κοστοβόρων” έργων φτιάχτηκε μια κατασκευή ακατάλληλη για το πλάτος του ποταμού και τον όγκο του νερού που μπορεί να διέλθει από κάτω σε περίπτωση έντονης βροχόπτωσης. Επίσης, από τη συνοικία διέρχονται δύο εγκαταλελειμμένες γραμμές του ΟΣΕ, η μία μάλιστα ανισόπεδα, περιφερειακά της συγκεκριμένης περιοχής που λειτούργησε ως τεχνητό φράγμα στη διάρκεια της κακοκαιρίας.
Βρισκόμαστε στον ένατο μήνα από τις πλημμύρες και ακόμα δεν έχουν απομακρυνθεί τα φερτά υλικά από τις δύο γραμμές του ΟΣΕ, δεν έχουν καθαριστεί οι υπόγειες διαβάσεις που υπάρχουν, ενώ δεν έχει πραγματοποιηθεί κανένας έλεγχος στατικότητάς τους, ιδιαίτερα σε εκείνη στην οδό Βυζαντίου που είναι εμφανή τα σημάδια της καταστροφής και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος κατάρρευσής της.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί, ποια μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση έτσι ώστε:
– Να απομακρυνθούν τα φερτά υλικά από τις σιδηροδρομικές γραμμές στη συνοικία Νέο Δέλτα του Δήμου Βόλου.
– Να καθαριστούν οι υπόγειες διαβάσεις στην περιοχή (οι δύο επί της οδού Βυζαντίου και η μία εντός του αλσυλλίου).
– Να γίνουν έλεγχοι στατικότητας των διαβάσεων αυτών καθώς και όλες οι παρεμβάσεις για την ασφάλεια των κατοίκων.
– Να απομακρυνθούν εγκαταλελειμμένα βαγόνια και να καθαριστεί ο χώρος.
– Να λυθεί το σοβαρό πρόβλημα με την ακατάλληλη και επικίνδυνη γέφυρα στον ποταμό Ξηριά άμεσα και πριν να υπάρξει νέα τραγωδία στην επόμενη έντονη βροχόπτωση».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.