Στην Αποκεντρωμένη διαβιβάστηκε η καταγγελία 12 συμβούλων κατά Μουλά

Από το υπουργείο Εσωτερικών

Στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας διαβιβάστηκε σήμερα η αναφορά – καταγγελία των 12 συμβούλων της αντιπολίτευσης του Δήμου Βόλου, κατά του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου Γιώργου Μουλά, που υποβλήθηκε στις 22 Ιανουαρίου 2019.

Στο διαβιβαστικό έγγραφο που έχει την ένδειξη του επείγοντος, το υπουργείο αναφέρει ότι διαβιβάζει την καταγγελία και ζητά από την Αποκεντρωμένη να προχωρήσει σε άμεση απάντηση των καταγγελλόμενων, κατά αρμοδιότητάς της, ενημερώνοντας σχετικά την αντίστοιχη υπηρεσία του υπουργείου.

Στο έγγραφο αναφέρεται ότι στις διατάξεις του άρθρου 69 του ν. 3852/2010, ορίζεται ότι ο «πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου διευθύνει τη συζήτηση και λαμβάνει κάθε κατάλληλο μέτρο για την ευταξία της συνεδρίασης, Μπορεί να ζητήσει και την αποβολή κάθε προσώπου που διαταράσσει τη συνεδρίαση». Για την εφαρμογή των ως άνω διατάξεων, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, έχει την υποχρέωση και την προσωπική ευθύνη, τόσο της ομαλής διεξαγωγής των συνεδριάσεων του Δ.Σ. όσο και την τήρηση ευπρεπούς και κόσμιας ατμόσφαιρας, κατά τη συζήτηση και λήψη των αποφάσεων. Ως εκ τούτου, οφείλει να εμποδίζει κάθε εκτροπή και πρόκληση οξύτητας και να συνεισφέρει τα μέγιστα στη δημιουργία θετικής ατμόσφαιρας. Τυχόν οξείες αντεγκλήσεις, απρεπείς και ανάρμοστες εκφράσεις είναι αντίθετες προς το πνεύμα της αξιοπρέπειας και αγαστής συνεργασίας που θα πρέπει να επικρατεί στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, για τη σωστή και αποτελεσματική διοίκηση του Δήμου και εν γένει το συμφέρον του τόπου, επισημαίνει προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση το υπουργείο Εσωτερικών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.