Στην Αθήνα το βράδυ τα σε καραντίνα μέλη πληρώματος σκάφους

Με μέριμνα των Πρεσβειών και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου ανακοινώθηκε ότι στις 10.30 χθες το βράδυ επετράπη η αποβίβαση του πληρώματος του επιβατηγού- τουριστικού πλοίου (καταμαράν) υπό ελληνική σημαία ΄΄ΚΛΕΙΩ΄΄ για λόγους ασφάλειας ναυσιπλοΐας καθώς και για την προστασία της σωματικής ακεραιότητας και υγείας των μελών του αλλοδαπού πληρώματος (τρεις υπήκοοι Γαλλίας και ένας Αυστρίας).
Οι υπήκοοι Ε.Ε. επέβαιναν στο ανωτέρω πλοίο, το οποίο τις τελευταίες ημέρες έπλεε στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή όρμου Βόλου,έχοντας αναχωρήσει από λιμένα της Γαλλίας την 19-2-2020.

Στις 19-3-2020 και ενώ βρισκόταν εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, αντιμετώπισε το μέτρο της απαγόρευσης κατάπλου σε ελληνικά λιμάνια. Χθες στις 22:30, μετά από συντονισμένες ενέργειες του Λιμεναρχείου, το πλοίο κατέπλευσε στο λιμένα μας ρυμουλκούμενο μετά από μηχανική βλάβη από ρυμουλκό σκάφος ασφάλειας λιμένα με ασφάλεια και ακολούθως, αφού πλαγιοδέτησε σε θέση που υποδείχτηκε επετράπη η αποβίβαση των μελών του πληρώματος του.

Με τη μέριμνα και τις συντονισμένες ενέργειες των πρεσβειών της Γαλλίας και της Αυστρίας στην Ελλάδα, αλλά και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, με ταυτόχρονη ενημέρωση και του αρμόδιου εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου, αλλά και ΥΝΑΝΠ /ΑΛΣ ΕΛ. ΑΚΤ για το περιστατικό και αφού προηγουμένως κατατέθηκε στο Λιμεναρχείο από τον κυβερνήτη σχετική ναυτιλιακή δήλωση υγείας του πληρώματος το ανωτέρω πλήρωμα αποβιβάστηκε με ασφάλεια και αναχώρησε άμεσα οδικώς με μέριμνα των Πρεσβειών για την Αθήνα όπου και βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη η διαδικασία επαναπατρισμού τους στις χώρες καταγωγής τους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.