Στις επάλξεις εθελοντές και για την πυροπροστασία

Σταθερά αυξημένο το έργο της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας

Η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας συνεχίζει το έργο της, το οποίο παραμένει σταθερά αυξημένο, όπως σημείωσε μιλώντας στο Ράδιο Ένα 102,5 και στον Ηλία Κουτσερή, ο αντιπρόεδρος της Λ.Ε.Β. Βασίλης Ηλιόπουλος, επισημαίνοντας ότι η συνδρομή των εθελοντών είναι πολύτιμη, αρκεί να έχουν την κατάλληλη εκπαίδευση.
«Συνεχίζουμε το έργο μας παραπάνω από το κανονικό, συμμετέχοντας στο ΣΟΠΠ του Δήμου Ρήγα Φεραίου προσφάτως και σε εκπαίδευση σε σπουδαστές για πρώτες βοήθειες. Τα Σαββατοκύριακα έχουμε γεμάτο πρόγραμμα με αθλητικές διοργανώσεις, εκπαιδευτικές εκδηλώσεις, ακόμη και καθαρισμό ακτών» τόνισε ο κ. Ηλιόπουλος, ενώ συμπλήρωσε ότι ο αριθμός των εθελοντών αυξάνεται.
«Οι εθελοντές αποτελούν τα εργαλεία και τη δύναμη που χρειαζόμαστε για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε» ανέφερε ο κ. Ηλιόπουλος, ενώ εφόσον κάποιος ενδιαφέρεται θα πρέπει να ενταχθεί στη Λέσχη. «Δεν μπορούμε να εργαστούμε με προσωρινή προσφορά βοήθεια πολιτών χωρίς εκπαίδευση και οργάνωση για να χρησιμοποιηθούν κάποια στιγμή. Θα πρέπει να μπουν στις ομάδες, να οργανωθούν και να εκπαιδευτούν για να μπορέσουν να προσφέρουν σωστά» εξήγησε άλλωστε. Μάλιστα, όλα τα μέλη της Λέσχης εκπαιδεύονται από τα στελέχη της και από υπηρεσίες, όπως είναι η Πυροσβεστική, που κάνει σεμινάρια και πιστοποιεί άτομα. Έτσι, η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων έχει καταφέρει να έχει 65 άτομα με πιστοποίηση, έχοντας τις ανάλογες γνώσεις για να συμμετέχουν σε επιχειρήσεις.
Όσον αφορά την πυροπροστασία, όπως όλοι οι φορείς, έτσι και η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων, από την αρχή της χρονιάς καλείται να δηλώσει το πρόγραμμα δράσης που μπορεί να προσφέρουμε ως εθελοντική ομάδα, αλλά και τον εξοπλισμό που διαθέτει. Σύμφωνα μ’ αυτά η Πυροσβεστική Υπηρεσία βγάζει ένα σχετικό πρόγραμμα από τον Φεβρουάριο, ώστε όλες οι υπηρεσίες να ξέρουν τις δυνατότητες της Λέσχης καθώς και τι μπορούν να προσφέρουν . «Υπάρχει μία πλήρης οργάνωση χωρίς δεσμεύσεις, δηλώνοντας ότι οποιαδήποτε στιγμή είμαστε διαθέσιμοι» κατέληξε ο κ. Ηλιόπουλος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.