Στις λαϊκές αγορές Αγίων Αναργύρων Βόλου και Αργαλαστής ο υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χαράλαμπος Αραμπατζής

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Στις λαϊκές αγορές των Αγίων Αναργύρων Βόλου και της Αργαλαστής βρέθηκε ο υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Χαράλαμπος Αραμπατζής συνομιλώντας με παραγωγούς, μικροπωλητές και καταναλωτές.
Ο κ. Αραμπατζής σε δήλωσή του αναφέρει τα εξής:

«Μέσα στην κορύφωση της ακρίβειας που έχει εξουθενώσει τα νοικοκυριά, η λαϊκή αγορά με την γνωστή, παραδοσιακή και τόσο οικεία μορφή της, αποτελεί το μοναδικό ίσως αποκούμπι χιλιάδων καταναλωτών για να προμηθευτούν βασικά είδη για τη διατροφή τους, χωρίς να αναγκαστούν να βάλουν πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη, όπως προφανώς συμβαίνει σε άλλα σημεία πώλησης. Ωστόσο οι καταναλωτές με τους οποίους επικοινωνήσαμε παραμένουν έντονα προβληματισμένοι, καθώς η εξασφάλιση των διατροφικών ειδών έχει εξελιχθεί εξαιτίας της οικονομικής τους δυσχέρειας σε ένα μόνιμο άγχος, κάτι που δεν συνέβαινε πριν μερικά χρόνια.

Για να παραμείνουν, όμως ζωντανές οι λαϊκές αγορές. Θα πρέπει να στηριχτούν πρώτα οι παραγωγοί και οι μικροπωλητές οι οποίοι με πόνο και θυσία προσπαθούν να διατηρήσουν τα οπωροκηπευτικά, τα φρούτα και τα άλλα είδη τους σε ελκυστικά επίπεδα.

Είναι δεδομένο και το μαρτυρούν και οι ίδιοι, πως η σημερινή κυβέρνηση δεν στάθηκε αρωγός τους, αντιθέτως επιχείρησε την αποκαθήλωσή τους από τους πάγκους, προκειμένου να μπουν οι μεγάλες αλυσίδες στις λαϊκές αγορές.

Οι παραγωγοί των λαϊκών αγορών επιβιώνουν πολύ δύσκολα πλέον, γιατί το κόστος παραγωγής έχει εκτιναχτεί στα ύψη. Τα έξοδα είναι περισσότερα από τα έσοδα. Και από την πλευρά τους οι μικροπωλητές βιώνουν το δικό τους καθημερινό μαρτύριο, καθώς η κατανάλωση είναι μειωμένη, λόγω των οικονομικής εξουθένωσης των πολιτών.
Εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεσμευόμαστε πως οι δύσκολες μέρες των παραγωγών και των μικροπωλητών τελειώνουν την 21η Μαΐου, καθώς στο κυβερνητικό μας πρόγραμμα έχουμε συμπεριλάβει όλα εκείνα τα μέτρα που απαιτούνται για την τόνωση της παραγωγής και της εδραίωσης των λαϊκών αγορών ως ένα θεσμό της τοπικής οικονομίας που θα είναι στυλοβάτης των καταναλωτών».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Η εφημερίδα Μαγνησία και το magnesianews.gr είναι δίπλα στον Πολίτη.

Στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες που αφορούν τη γειτονιά σου και τον τόπο μας.