Στις Σταγιάτες η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Στην κεντρική πλατεία Σταγιατών βρέθηκε αργά το απόγευμα η επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας» Ζωή Κωνσταντοπούλου, μετά από πολύωρη κατάθεση μηνυτήριων αναφορών κατά του δημάρχου Αχ. Μπέου που προηγήθηκε στην Εισαγγελία του Πρωτοδικείου Βόλου για περίπου 100 κατοίκους του χωριού.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου είχε προγραμματίσει συνέντευξη Τύπου στις Σταγιάτες στις 5 το απόγευμα, αλλά επειδή η διαδικασία καθυστέρησε πολύ, ανέβηκε στο χωριό στις 7.30 μ.μ. και μίλησε σε κατοίκους που συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία του χωριού.
Η πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας» ήπιε από τον νερό της πηγής Κρύα Βρύση και αναφορικά με όσα ακούγονται για διακοπή της παροχής του νερού από την πηγή, τόνισε ότι θα έχουν απάντηση ισχυρή.

Η δικηγόρος που έχει δηλώσει συμπαραστάτης στον αγώνα των κατοίκων του χωριού, ενημέρωσε για τις μηνύσεις που κατατέθηκαν με αφορμή δηλώσεις του δημάρχου κατά των κατοίκων, τους οποίους στοχοποίησε για τον αγώνα που δίνουν και το δικαίωμά τους στο νερό.
Όπως είπε η επίθεση αυτή του δημάρχου και της ΔΕΥΑΜΒ κατά των κατοίκων είναι μια επίθεση που συνιστά βαρύτατη παραβίαση της νομιμότητας, που υλοποιείται με την εκστρατεία κατασυκοφάντησης, ελεεινολογίας, λασπολογίας, εξύβρισης κατά συρροή και απειλών και εκβιαστικών δηλώσεων. Η ίδια διαβεβαίωσε ότι οι άνθρωποι του χωριού που υδρεύονται εδώ και εκατονταετίες από την Κρύα Βρύση, δεν θα σηκώσουν τα χέρια ψηλά και δεν θα πουν ποτέ στο Δήμο να την πάρουν και να την ιδιωτικοποιήσουν.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε ότι την τιμά η εμπιστοσύνη που της έδειξαν οι κάτοικοι για να γίνει αυτή η νομική κίνηση, ενώ αναφερόμενη στις δηλώσεις του δημάρχου ότι πέντε κάτοικοι αντιδρούν και είναι ταραχοποιά στοιχεία, τόνισε ότι σήμερα στα Δικαστήρια βρέθηκαν πολλές δεκάδες άνθρωποι όλων των ηλικιών που ξέρουν να αγωνίζονται και που διεκδικούν να επανασυνδεθούν όλα τα σπίτια του χωριού με την πηγή της Κρύας Βρύσης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.