Στο 60-70% υπολογίζει την ανεργία των μηχανικών το ΤΕΕ

Σύμφωνα με τον πρόεδρο Γιώργο Στασινό που επισκέφθηκε το Βόλο

«Τσακίζει κόκκαλα» η ανεργία των μηχανικών που υπολογίζεται σε 60-70%,κάτι που τον κάνει τον πιο «καταπονημένο» επιστημονικό κλάδο της χώρας, ενώ προβλήματα παρατηρούνται σε δύο νομοσχέδια που ετοιμάζει η κυβέρνηση, που αν δεν λειτουργήσουν σωστά ο κλάδος θα βρεθεί αντιμέτωπος με την πλήρη καταστροφή του.
Τα παραπάνω ανέφερε σε δηλώσεις του στο Βόλο ο πρόεδρος του κεντρικού ΤΕΕ Γιώργος Στασινός, που έλαβε μέρος σε συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ Μαγνησίας, για ν’ ακούσει τα προβλήματα που υπάρχουν.

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ βρέθηκε στην περιοχή στο πλαίσιο περιοδείας στις Θεσσαλικές πόλεις, για να συζητήσει τα προβλήματα του κλάδου και τόνισε ότι ίσως οι μηχανικοί είναι ο επιστημονικός κλάδος με τα περισσότερα προβλήματα και αυτός που έχει χτυπηθεί περισσότερο απ’ όλους.

Σύμφωνα με τον κ. Στασινό, πρόσφατα ψηφίστηκε ο νόμος 4412 για τις δημόσιες συμβάσεις, που δεν μπορεί να εφαρμοστεί, διότι δεν έχουν βγει τα πρότυπα τεύχη δημοπράτησης. «Είναι μια σημαντική αμέλεια του υπουργείου που καθυστερεί τα έργα ΕΣΠΑ περισσότερους από τρεις μήνες, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εργαστούν οι μηχανικοί», ανέφερε.
Όπως συμπλήρωσε, πρόσφατα βγήκε στη διαβούλευση ένα νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά έργα, το νέο τρόπο έκδοσης αδειών, τον οικοδομικό διαγωνισμό και τα αυθαίρετα, που αλλάζει όλο το τοπίο.
«Αν και αυτά τα νομοσχέδια δεν λειτουργήσουν σωστά, θα έχουμε καταστραφεί εντελώς ως κλάδος και όλοι μαζί πρέπει να αντιμετωπίσουμε όλα αυτά τα ζητήματα», δήλωσε ο πρόεδρος του ΤΕΕ.
Ως μείζονα προβλήματα των μηχανικών χαρακτήρισε την ανεργία και το ασφαλιστικό.

«Το ποσοστό ανεργίας των μηχανικών, δεν μπορεί να υπολογιστεί στην πράξη, αλλά το ΤΕΕ το υπολογίζει σε 60-70%», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος, δίνοντας το στίγμα της γκρίζας πραγματικότητας για τον κλάδο στην περίοδο της κρίσης.
Ενόψει των εκλογών του ΤΕΕ ο κ. Στασινός είπε ότι κάνει προσπάθεια να επανεκλεγεί πρόεδρος και να ολοκληρώσει ένα έργο που ξεκίνησε προ ενός έτους, ενώ ζήτησε τη στήριξη των μηχανικών προς την κατεύθυνση αυτή.

Η πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας Νάνσυ Καπούλα, χαρακτήρισε τον Γ. Στασινό άξιο συνάδελφο, που έδωσε σημαντική μάχη τον τελευταίο 1,5 χρόνο στο ΤΕΕ.
«Θα του μεταφέρουμε τα προβλήματα και τις διεκδικήσεις των μηχανικών της περιοχής, κάτι που γίνεται πάντα, γιατί υπάρχει συνεργασία σε καθημερινή βάση. Είναι ένας άνθρωπος που έχει επίγνωση των προβλημάτων και πολλά απ’ αυτά έχουν λυθεί με καλή συνεργασία, το ενδιαφέρον και την εργατικότητα που τον διακρίνει», τόνισε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.