Στο εδώλιο ο οδηγός της νταλίκας – δολοφόνου τριών παιδιών στο Ριζόμυλο

ΠΑΝΟ ΠΑΙΔΙΑ ΡΙΖΟΜΥΛΟΣτο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου θα καθίσει σήμερα ο 22χρονος τότε οδηγός της νταλίκας – δολοφόνου που στις 23ης Ιουλίου 2014 στο 36ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Βόλου- Λάρισας, στο ύψος του Ριζομύλου, είχε παρασύρει στον θάνατο σε τροχαίο δυστύχημα, τον Φίλιππο Καπανιάρη, 20 ετών, και τις αδερφές Ιωάννα 18 και Κατερίνα Κουτσιαρή 21 ετών.

Για σήμερα Δευτέρα έχει προγραμματιστεί να εκδικαστεί το ποινικό σκέλος της υπόθεσης που αφορά την κατηγορία για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή κατά του οδηγού που προκάλεσε το δυστύχημα και η υπόθεση έχει αριθμό 15.
Και σήμερα στο Δικαστικό Μέγαρο Βόλου υπάρχει μεγάλη παρουσία των γονέων και συγγενών των τριών άτυχων παιδιών, αλλά και πολλών φίλων τους από το Ριζόμυλο και το Στεφανοβίκειο, απ’ όπου καταγόταν.

Σε δήλωσή του ο συνήγορος των οικογενειών των παιδιών Xριστόφορος Γκλαβένος, επικαλέστηκε τα στοιχεία της υπόθεσης, σύμφωνα με τα οποία το φορτηγό αυτοκίνητο, εκείνη τη μοιραία νύχτα του καλοκαιριού ήταν υπέρβαρο τουλάχιστον κατά 2,5 τόνους, λόγω της υπερβολικής ταχύτητας και ότι ο οδηγός ήταν σε κατάσταση κόπωσης, εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και δεν άφησε κανένα απολύτως περιθώριο αντίδρασης στον άτυχο Φίλιππο Καπανιάρη, ο οποίος δεν μπόρεσε να κάνει ελιγμό, δεδομένου ότι τα χρονικά περιθώρια ήταν ανύπαρκτα.
Αποτέλεσμα του δυστυχήματος ήταν να βρουν τραγικό θάνατο ο 20χρονος και οι συνεπιβαίνουσες στο Ι.Χ. αυτοκίνητο αδελφές Ιωάννα και Κατερίνα Κουτσιαρή 18 και 21 χρονών.
«Εμείς επιθυμούμε σήμερα την παραδειγματική τιμωρία του κατηγορουμένου οδηγού από τη Δικαιοσύνη», είπε ο κ. Γκλαβένος, που πρόσθεσε ότι το Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου έχει κρίνει αποκλειστικά υπαίτιο τον οδηγό του φορτηγού.

Τέλος, κατήγγειλε ότι ο ταχογράφος του φορτηγού ήταν χαλασμένος και όπως ανέφερε από τις αποστάσεις που κατέληξαν τα δύο οχήματα και τις ζημιές που προκλήθηκαν, προκύπτει ξεκάθαρα ότι η ταχύτητα ήταν πολύ μεγαλύτερη των 77 χλμ., που έδειξε ο ταχογράφος του φορτηγού, με όριο ταχύτητας τα 70 χλμ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.