Στο έλεος των τραπεζών γυναίκα επιχειρηματίας στον τουρισμό

Δεν έγιναν πλειστηριασμοί στο Ειρηνοδικείο Βόλου

Για δεύτερη συνεχή Τετάρτη δεν έγιναν στο Ειρηνοδικείο Βόλου οι προγραμματισμένοι για σήμερα δύο πλειστηριασμοί, καθώς, λόγω της αποχής, δεν εμφανίστηκαν συμβολαιογράφοι και Αστυνομία, ενώ στο χώρο έξω από τα Δικαστήρια βρέθηκαν συγκεντρωμένοι εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων και της Κίνησης Πολιτών κατά των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών.

Για σήμερα είχαν προγραμματιστεί να βγουν σε πλειστηριασμό, με την επίσπευση τραπεζών, δύο ξενώνες – αναστηλωμένα μνημεία σε οικόπεδο 413 τ.μ. στη Μακρινίτσα, αντί του ποσού 327.800 € ο πρώτος και 269.300 € ο δεύτερος, καθώς και ένα οικόπεδο με εγκαταλειμμένο κτίσμα αντί 96.700 €.

Έξω από τα Δικαστήρια του Βόλου βρέθηκαν η 57χρονη επιχειρηματίας και ο 60χρονος σύζυγός της, η περιουσία των οποίων βγαίνει στο σφυρί στη Μακρινίτσα για δύο δάνεια 500.000 € που έλαβαν, έδωσαν 150.000 ε από το κεφάλαιο μέχρι το 2009 και δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν έκτοτε, με αποτέλεσμα η οφειλή προς τις τράπεζες να φθάνει σήμερα τα 1.300.000 €.
Σύμφωνα με τη γυναίκα το 2.000 το ζευγάρι πούλησε την προσωπική του περιουσία για να αναστηλώσει και να λειτουργήσει τους δύο ξενώνες, που είναι μνημεία και αναστήλωσε με μουλάρια και μεγάλο προσωπικό κόστος. Για να γίνει αυτό έλαβε δύο δάνεια ύψους 500.000 €, ενώ επειδή το κόστος έφτασε στις 950.000 € το ζευγάρι αναγκάστηκε να πουλήσει ακόμη και το σπίτι του και σήμερα μένει στον ξενώνα, αλλά και να δουλεύουν παράλληλα δύο επιχειρήσεις της οικογένειας για χρόνια.
Ο σύζυγος τόνισε ότι τα δύο δάνεια των 500.000 € ελήφθησαν ως στεγαστικά, αλλά η τράπεζα τα μετέφερε σε ένα «νέο προϊόν» (Καταναλωτικό One), ενώ κατατέθηκε αίτηση για ένταξη στο Νόμο Κατσέλη, που όμως απορρίφθηκε από το Ειρηνοδικείο Βόλου.

Η επιχειρηματίας κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα, με τα οποία ζητά αναστολή του πλειστηριασμού, μέχρι να εκδικαστεί έφεση που έχει προγραμματιστεί για το 2019.
Το ακίνητο βγαίνει για πρώτη φορά στον πλειστηριασμό, ενώ το ζευγάρι δήλωσε ότι ξόδεψε ότι είχε και δεν είχε και προορίζει την επιχείρηση για να έχουν δουλειά τα δύο παιδιά της (έχουν και 4 εγγόνια), καθώς ο σύζυγος αναμένει να συνταξιοδοτηθεί, ενώ η γυναίκα πρέπει να εργαστεί για ακόμη μερικά χρόνια.

Η γυναίκα επιχειρηματίας κατηγορεί την τράπεζα που δεν δέχεται να κάνει ρύθμιση, καθώς η ίδια πρότεινε να δίνει 2.500 € μηνιαίως για δύο χρόνια, μέχρι να αποφανθεί η Δικαιοσύνη, ενώ η τράπεζα αντιπρότεινε να δοθούν προκαταβολή 30.000 € και ποσό 4.700 € τον μήνα.
Η 57χρονη δήλωσε απροστάτευτη, τόσο από το κράτος, όσο και από τη δικαιοσύνη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.