Στο Κέντρο Ιππασίας Σέσκλου τα παιδιά του ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων

Το Κέντρο Ιππασίας Σέσκλου (Κ.Ι.Σ.), επισκέφθηκαν τα παιδιά του ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου, που αποτελεί δράση συγχρηματοδοτούμενη από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, στα πλαίσια του ΕΣΠΑ 2014-2020, τελικός δικαιούχος της δράσης είναι η  ΕΕΤΑΑ  και ανάδοχος του έργου είναι η ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ.

Την Τρίτη 19 Ιουλίου, δόθηκε η ευκαιρία στα παιδιά του ΚΔΑΠ να έρθουν σε επαφή με τα άλογα και με όλα, όσα σχετίζονται με αυτά. Πιο συγκεκριμένα, τα παιδιά  ίππευσαν σε άλογα κι έκαναν βόλτα με αυτά με τη καθοδήγηση φυσικά των αρμόδιων εκπαιδευτών, άγγιξαν το σώμα του αλόγου, άντλησαν πληροφορίες  για το άθλημα της ιππασίας, οδηγήθηκαν στους στάβλους, οπότε κι έμαθαν για το σταβλισμό των αλόγων, την τροφή τους, τη συμπεριφορά τους, ενώ άκρως ενδιαφέρον φάνηκε στα παιδιά η διαδικασία του πεταλώματος. Ο πεταλωτής, ο κ. Γιώργος, παρουσίασε στα παιδιά τα εργαλεία του και τα υλικά, που απαιτούνται, προκειμένου να πεταλωθούν τα άλογα, πού τοποθετείται το πέλμα του αλόγου για να γίνει η διαδικασία και προχώρησε κατευθείαν στην εφαρμογή πεταλώματος ενός αλόγου. Η υγιεινή των αλόγων, όπως το πλύσιμο αυτών, η καλή κατάσταση των δοντιών τους και ο καλλωπισμός αυτών παρουσιάστηκε από την υπεύθυνη του Κ.Ι.Σ., κ. Σπυροπούλου Μαρία.

Ο φιλόξενος και κατάλληλα διαμορφωμένος χώρος του Κ.Ι.Σ. για παιδιά τα ψυχαγώγησε και όλοι, μικροί και μεγάλοι αναχώρησαν, έχοντας γεμίσει εμπειρίες και γνώσεις για τα άλογα και τον υπέροχο κόσμο τους.

Σε αναμονή της πρόσκλησης της δράσης του ΕΣΠΑ για το έτος 2022-2023 για τη προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση καθώς και για την πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης» (Πρώην «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής») οι μητέρες μπορούν ν απευθυνθούν στο ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων για προεγγραφή και πληροφορίες. Στοιχεία επικοινωνίας : Διεύθυνση, Νικαίας & Ζέρβα, Νέα Ιωνία, καθημερινά 08:00-14:00. Τηλ. Επικοινωνίας: 2421091316.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.