Στο όριο για μη αναστρέψιμες βλάβες ο Δημήτρης Κουφοντίνας

Σε θάλαμο του πρώτου ορόφου μεταφέρθηκε από την Παρασκευή

Στο όριο μη αναστρέψιμων βλαβών για την υγεία του είναι ο πολυισοβίτης Δημήτρης Κουφοντίνας, που συνεχίζει για 14η μέρα την απεργία πείνας, πίνει μόνο νερό και αρνείται τη θεραπεία. Ο αρχιεκτελεστής της 17 Ν, είναι αδυνατισμένος κατά 13 κιλά, οι εξετάσεις εμφανίζουν ήπια οξέωση, ενώ από την περασμένη Παρασκευή μεταφέρθηκε στη μονάδα AIDS που βρίσκεται στον πρώτο όροφο, υπό τη φρούρηση δεκάδων αστυνομικών και εξωτερικής φρουράς των φυλακών που είναι οπλισμένοι.

Όπως ανέφερε ο διοικητής του Νοσοκομείου Ματθαίος Δραμητινός, η υγεία του κρατούμενου παρακολουθείται από μια ομάδα γιατρών και όχι από τους εφημερεύοντες, οι περισσότεροι από τους οποίους γνωρίζουν ανάλογες περιπτώσεις που έχουν γίνει ή έχουν παρακολουθήσει τη βιβλιογραφία.

Η κατάσταση της υγείας του Δημήτρη Κουφοντίνα κρίνεται σταθερά δύσκολη, δεδομένου ότι σήμερα συνεχίζει για 14η μέρα την αποχή του από φαγητό και θεραπεία, ενώ οι εξετάσεις του που γίνονται καθημερινά είναι με ήπιες διαταραχές.
«Ακόμη δεν έχουμε σοβαρά προβλήματα, ωστόσο ο ασθενής παρουσιάζει αφίσχναση, έχει χάσει περίπου 13 κιλά, από τότε που ξεκίνησε την απεργία πείνας, έχει μια ήπια οξέωση, έντονη καταβολή και ορθοστατική υπόταση», δήλωσε ο κ. Δραμητινός.

Ο διοικητής πρόσθεσε ότι ο ασθενής δεν δέχεται καμία θεραπεία, πίνει μόνο νερό και εκτίμησε ότι τις επόμενες μέρες η κατάσταση θα είναι κρίσιμη, ενώ συμπλήρωσε ότι για το θέμα του Δ. Κουφοντίνα υπάρχει τακτική επικοινωνία με το υπουργείο Υγείας.
Ο Δ. Κουφοντίνας μεταφέρθηκε από την Παρασκευή, από το υπόγειο του Νοσοκομείου, στην μονάδα AIDS, που βρίσκεται στον πρώτο όροφο, που είναι λίγο πιο απομονωμένη και μπορεί να φρουρηθεί πιο εύκολα, όπως συνέστησε και η Αστυνομία.

Ερωτηθείς αν βρισκόμαστε κοντά στο να υποστεί ο οργανισμός του κάποια μη αναστρέψιμη βλάβη, ο κ. Δραμητινός απάντησε ότι τα δεδομένα για ανάλογες περιπτώσεις είναι μόνο βιβλιογραφικά και εκτίμησε ότι από δω και πέρα θα αρχίσουν να εμφανίζονται προβλήματα, μετά την 15η μέρα απεργίας πείνας.
Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι θα γίνει ότι είναι ιατρικώς πρέπον, φαρμακευτικά και οτιδήποτε απαιτηθεί.

Για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Δ. Κουφοντίνας είπε ότι είναι ένας άνθρωπος που έχει πλήρη συνείδηση και καθαρή κρίση.
Στο πλευρό του πολυισοβίτη βρίσκονται η σύζυγος και ο γιός του, τον χρόνο που επιτρέπει η Αστυνομία.

Τέλος για το ενδεχόμενο μεταφοράς του σε άλλο Νοσοκομείο, ο Μ. Δραμητινός τόνισε ότι ειδικευμένο νοσηλευτικό ίδρυμα δεν υπάρχει, καθώς το στο Νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού, δεν είναι δευτεροβάθμιο.