Στο Βόλο ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Διήμερο συνέδριο με θέμα «Το εργατικό δίκαιο: Μοχλός ανάπτυξης ή οπισθοδρόμησης της ελληνικής κοινωνίας;» διοργανώνουν η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Βόλου στις 29 και 30 Νοεμβρίου στον Βόλο, στο ξενοδοχείο «VOLOS PALACE HOTEL». Στο συνέδριο θα μιλήσει ο καθηγητής Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ κλήθηκαν ο νυν υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και η πρώην υπουργός Έφη Αχτσιόγλου.

Την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου στις 6 το απόγευμα θα γίνει χαιρετισμός του προέδρου της Ολομέλειας Δικηγορικών Συλλόγων Δημητρίου Βερβεσού και του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, Στρατηγόπουλου Χρήστου και απονομή τιμητικών βραβείων.

Η γενική εισήγηση του Συνεδρίου θα γίνει από τον Καθηγητή Κουκιάδη Ιωάννη με θέμα «Οικονομική Παγκοσμιοποίηση, οι νέες τεχνολογίες και η συμβολή του εργατικού δικαίου στην ανάπτυξη».
Στην πρώτη θεματική ενότητα θα συζητηθεί το θέμα η επέκταση των Σ.Σ.Ε. κατά τη μεταμνημονιακή εποχή, με ομιλητές: Λεβέντης Γεώργιος, Καζάκος Αριστείδης και Ντότσικα Μαρία.
Το θέμα της δεύτερης θεματικής ενότητας είναι εργολαβία και προστασία εργαζομένων, με ομιλητές: Θεοδόσης Γεώργιος, Πηνιώτης Κωνσταντίνος και Καμενόπουλος Θωμάς

Στις 10 το πρωί του Σαββάτου 10 Νοεμβρίου, θα γίνει ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου με θέμα «Οι εργασιακές σχέσεις και η κοινωνική ασφάλιση ως πεδίο της νομολογίας της κρίσης και της αναθεώρησης του Συντάγματος».

Στην πρώτη θεματική ενότητα για τον βάσιμο λόγο απόλυσης [άρθρο 48 του νόμου 4611/2019], θα μιλήσουν οι Ζερδελής Δημήτρης, Μπακόπουλος Κωστής, Bασιλείου Δημήτρης και Μπουμπουχερόπουλος Παναγιώτης.
Στη 2η θεματική ενότητα, για την αξιόλογη καθυστέρηση καταβολής δεδουλευμένων αποδοχών [άρθρο 56 του νόμου 4487/2017], ομιλητές θα είναι οι Γραμμένος Ευστάθιος, Τσουκαλάς Κώστας και Καλαντζόπουλος Μιχάλης.

Στην εκδήλωση προβλέπεται στρογγυλό τραπέζι με τη συμμετοχή πολιτικών προσώπων όπως του Γιάννη Βρούτση, νυν υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων 2) Αχτσιόγλου Έφης, τέως υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (που κλήθηκαν και αναμένεται η επιβεβαίωση της συμμετοχής τους), 3) Μουλκιώτη Γεωργίου, βουλευτή ΚΙΝΑΛ Νομού Βοιωτίας, Δικηγόρου, 4) Μητρόπουλου Αλέξη, επίκουρου καθηγητή, προέδρου ΕΝΥΠΕΚ, 5) Αποστολίδη Λουκά, τέως υπουργού, δικηγόρου, ενώ αναμένεται το όνομα του εκπροσώπου του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος.
Συντονιστές του Συνεδρίου θα είναι πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής και μέλη του Δ.Σ του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.