Στον Πρωθυπουργό οι Βολιώτες ιδρυτές της start up «Augmenta»

Η Augmenta Agriculture εξειδικεύεται στην παραγωγή καινοτόμων προϊόντων

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του υφυπουργού Ανάπτυξης Χρίστου Δήμα, τους Βολιώτες ιδρυτές της startup Augmenta, απόφοιτους του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Γιώργο Βαρβαρέλη και Δημήτρη Ευαγγελόπουλο.

 

Η εταιρεία, την οποία ίδρυσαν πριν λίγα χρόνια στον Βόλο δύο νέοι απόφοιτοι ηλεκτρολόγοι-μηχανικοί και αγρότες , εξειδικεύεται στην παραγωγή καινοτόμων προϊόντων/υπηρεσιών και τεχνολογικών λύσεων γύρω από τη διαχείριση καλλιεργειών και την ανάλυση των γεωργικών εκμεταλλεύσεων σε αγρότες.

Περιλαμβάνει ένα σύστημα που εγκαθίσταται στην οροφή των γεωργικών οχημάτων, το οποίο χρησιμοποιώντας κάμερες σαρώνει τον αγρό κατά τη διάρκεια των εργασιών. Στη συνέχεια, η πληροφορία αυτή χρησιμοποιείται για την εφαρμογή σε πραγματικό χρόνο συστατικών, όπως λιπάσματος και ρυθμιστών ανάπτυξης των φυτών.

Πριν από λίγες ημέρες ανακοίνωσαν πως ενώνουν τις δυνάμεις τους με μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής γεωργικών οχημάτων παγκοσμίως την CNH Industrial. Η συμφωνία αυτή αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες στην ιστορία των ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων, καθώς υπολογίζεται πως τα χρήματα που θα επενδύσει ο διεθνής κολοσσός στην Augmenta ξεπερνούν τα 100 εκατομμύρια €!

Μάλιστα οι δύο νέοι επιστήμονες από τον Βόλο συνάντησαν χθες τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης να προχωρά σε σχετική ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα μιλώντας για την Augmenta αλλά και για τους δύο Βολιώτες.

Όπως σημειώνει μεταξύ άλλων ο κ. Δήμος «στο Μέγαρο Μαξίμου, είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την πορεία τους, για την σύνδεση της αγροτικής παραγωγής με τη καινοτομία, την συνδρομή του Elevate Greece, την εξέλιξη που υπάρχει τα τελευταία χρόνια στο οικοσύστημα καινοτομίας και για τα επιχειρηματικά ταλέντα που διαθέτουμε στην Ελλάδα.

Άλλη μια σπουδαία ιστορία επιτυχίας που εξελίσσεται και αναδύεται από το Ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.