Στους… θησαυρούς της Μαγνησίας μαθητές του 10ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου και του 1ου Γυμνασίου Βόλου

Στα πλαίσια του προγράμματος e-Twinning με θέμα: «Οι θησαυροί του τόπου μου» το 10ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου και το 1ο Γυμνάσιο Βόλου, πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη την Τετάρτη 24-04-2024 στο ελαιοτριβείο «Βολιώτη», στο σταθμό αφετηρίας από το τρενάκι του Πηλίου στα Άνω Λεχώνια και στο χωριό Άγιο Λαυρέντιο.

Με πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών κ.κ. Ιωάννας Καραγιαννέλου, Ευάγγελου Μπάρτζου και με συνοδούς τις κ.κ. Αναστασία Καρατζόγλου και Ειρήνη Χαρίτου, οι μαθητές με στόχο την βιωματική μάθηση και εμπειρία, περιηγήθηκαν αρχικά στο χώρο του ελαιοτριβείου, προσεγγίζοντας τον τρόπο με τον οποίο η ελιά καταλήγει σε λάδι.  Έπειτα γνώρισαν τον θρυλικό «Μουντζούρη», που αποτελεί παγκόσμια μοναδικότητα και κινείται σε σιδηροτροχιές πλάτους 60 εκατοστών. Έμαθαν για το ταξίδι του, που ξεκινά από τα Άνω Λεχώνια, μέσα από ένα τοπίο απαράμιλλης ομορφιάς με θέα τον Παγασητικό κόλπο και καταλήγει στις Μηλιές.

Στη συνέχεια περπάτησαν στα λιθόστρωτα μονοπάτια του Αγίου Λαυρεντίου και γνώρισαν από κοντά την πηλιορείτικη αρχιτεκτονική, όπου κυριαρχεί η πέτρα. Περπάτησαν στις πλατείες, όπου δεσπόζουν τα μεγάλα πλατάνια, δροσίστηκαν  στις  παραδοσιακές Κρήνες με το γάργαρο τρεχούμενο νερό και ήρθαν σε επαφή με τη φύση και τις ομορφιές της.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με τις καλύτερες εντυπώσεις από πλευράς μαθητών και εκπαιδευτικών και όλοι επιφυλάχθηκαν για παρόμοιες δράσεις στο μέλλον.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.