Συμπαράσταση των συνταξιούχων στους συμβασιούχους

Η Διοίκηση του Συλλόγου, επισκέφτηκε τα αμαξοστάσια Βόλου και Νέας Ιωνίας, για να εκφράσει τη συμπαράσταση στους συμβασιούχους, που εργάζονται χρόνια στην καθαριότητα του Δήμου Βόλου και είναι όμηροι της αντεργατικής πολιτικής που εφάρμοζαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις και το ίδιο συνεχίζει και η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, ο αγώνας τους είναι δίκαιος από τη στιγμή που καλύπτουν τις πάγιες ανάγκες στις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων και προβάλλουν σταθερά το αίτημα για μόνιμη και σταθερή δουλειά.

«Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να ξεχάσουν ότι για πολλά χρόνια ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, ως αντιπολίτευση, κορόιδευε τους συμβασιούχους πως λύση στα προβλήματά τους θα δώσει η ευρωπαϊκή Οδηγία για τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Ήταν τότε που μαζί με τους κάθε λογής εργατοπατέρες, έσπρωχνε χιλιάδες εργαζόμενους στα δικηγορικά γραφεία, εγκλωβίζοντας τους συμβασιούχους σε κοστοβόρες, ατέρμονες και χωρίς αποτέλεσμα δικαστικές περιπέτειες. Γνώριζε όμως καλά ότι η ευρωπαϊκή Οδηγία δεν επιβάλλει τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, όπως με σαφήνεια ξεκαθάριζε και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ακόμα, οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να ξεχάσουν ότι το Σύνταγμα το οποίο επικαλείται σήμερα η κυβέρνηση είναι αυτό που είχε ψηφίσει το 2001 ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Η ευθύνη που βαραίνει τη σημερινή κυβέρνηση είναι μεγάλη. Σε κάθε περίπτωση, οι εργαζόμενοι, ανεξάρτητα από σχέση εργασίας, πρέπει να της την καταλογίσουν, όπως και στις κυβερνήσεις πριν απ’ αυτή, που προκάλεσαν και συντήρησαν το πρόβλημα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στην πράξη δεν έκανε τίποτα για να λύσει οριστικά το πρόβλημα, να εξασφαλίσει δηλαδή σ’ αυτούς τους ανθρώπους μόνιμη και σταθερή δουλειά, να τους απαλλάξει από τη χρόνια ομηρία, για την οποία έχει και η ίδια μερίδιο ευθύνης διατηρώντας ακέραιη όλη την αντεργατική νομοθεσία. Όπως δεν έκανε τίποτα για να διασφαλίσει την απρόσκοπτη λειτουργία των υπηρεσιών καθαριότητας, όπου, έτσι ή αλλιώς, το προσωπικό υπολείπεται των πραγματικών αναγκών.
Αυτό που προκύπτει ως ανάγκη είναι να δυναμώσουν το επόμενο διάστημα η οργάνωση και ο αγώνας ενάντια στις απολύσεις, ο αγώνας για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, δικαίωμα που συνδέεται ευθέως με την αξιοπρεπή ζωή, αναφέρουν οι συνταξιούχοι, ώστε να ακυρωθούν οι ελιγμοί που θα επιχειρήσει η κυβέρνηση για να ξεπεράσει τον σκόπελο και να εκτονώσει την πίεση, να έρθουν στο προσκήνιο της συζήτησης με τους εργαζόμενους οι προϋποθέσεις και οι ριζικές αλλαγές που απαιτούνται για να πάψει η εργασιακή ομηρία, να καταργηθούν οι ελαστικές και ευέλικτες μορφές απασχόλησης, να έχουν όλοι μόνιμη και σταθερή δουλειά, να ικανοποιούνται οι σύγχρονες και διευρυνόμενες ανάγκες τους.

Η Διοίκηση Συλλόγου, δεσμεύεται να συνεχίσει την ενημέρωση των συνταξιούχων της περιοχής και καλεί τις συνταξιουχικές οργανώσεις Μαγνησίας να εκφράσουν έμπρακτα τη συμπαράσταση και να καταδικάσουν κάθε προσπάθεια από όπου και να προέρχεται να υπονομεύσουν το δίκαιο αγώνα τους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.