Συγκέντρωση και μοτοπορεία αύριο και στον Βόλο των διανομέων στη e-food

Με έκπληξη είδαν διανομείς της εταιρείας e-food, την απόφασή της να αλλάξει το εργασιακό καθεστώς εργαζομένων της και από υπαλλήλους να τους δώσει…μπλοκάκι. Η γνωστή εταιρεία απασχολεί και στον Βόλο περίπου 100 εργαζομένους,  οι οποίοι αύριο θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Ελευθερίας στις 12 το μεσημέρι,  αλλά και μοτοπορεία στο κέντρο της πόλης.

Όπως επεσήμανε ο κ. Απόστολος Στύλλας εργαζόμενος της εταιρείας στον Βόλο, πρόκειται για μια πανελλαδική δράση, σε όσες πόλεις δραστηριοποιείται η εταιρεία. Αναφορικά με το πως ξεκίνησε το θέμα που δημιουργήθηκε με την αλλαγή των εργασιακών δεδομένων στους διανομείς της εταιρείας εξήγησε πως “Ένα πρωί μας ανακοινώθηκε πως 115 συνάδελφοί μας με ένα κριτήριο για bonus που παίρνουμε και δεν είναι σύμφωνο με την απόδοση του καθενός ή θα απολυθούν ή θα πάνε στο καθεστώς ελεύθερου επαγγελματία”. Στον Βόλο οι εργαζόμενοι της εταιρείας είναι περίπου 100 άτομα, με το 65% αυτών να είναι υπάλληλοι της εταιρείας και το 35% ελεύθεροι επαγγελματίες.

Ο κ. Στύλλας σημείωσε πως η εταιρεία  προσλαμβάνει υπαλλήλους freelancers, αλλά αυτό έχει συμφωνηθεί εξ αρχής με τον κάθε εργαζόμενο. Στην προκειμένη όμως περίπτωση δεν έγινε και οι εργαζόμενοι και του Βόλου φοβούνται μετά τις εξελίξεις για το εργασιακό τους μέλλον.

Σημειώνεται πως στον Βόλο δεν υπήρχε περίπτωση εργαζομένου που από υπάλληλος να κλήθηκε να επιλέξει μεταξύ ανεργίας και μπλoκ.

Τέλος, ο ίδιος μιλώντας για την διαδικτυακή κινητοποίηση του κόσμου, που στήριξε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης του εργαζομένους της εταιρείας και έκανε κάλεσμα για μποϊκοτάζ ανέφερε πως ” ίσως ήταν η πρώτη φορά στην Ελλάδα που έγινε ένας τόσο μεγάλος digital ακτιβισμός. Ο κόσμος έδειξε πολύ γρήγορα αντανακλαστικά”.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.