Συγκέντρωση κατά του περιορισμού των διαδηλώσεων από Σωματεία

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του νομοσχεδίου για τον περιορισμό των διαδηλώσεων καλούν Σωματεία εργαζομένων την Πέμπτη 9 Ιουλίου, στις 8 μ.μ. στην Πλατεία Ελευθερίας.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, οι περιορισμοί, οι απαγορεύσεις και η αναβάθμιση του ρόλου της αστυνομίας, του λιμενικού και της εισαγγελίας, που το νομοσχέδιο περιλαμβάνει, θυμίζουν τις πιο μαύρες εποχές του τόπου μας. Οι διάφορες προβοκατόρικες ενέργειες αξιοποιούνται για να νομιμοποιηθεί ένα καθεστώς φίμωσης κάθε αγώνα, κάθε διεκδίκησης, ακόμα και μια απλή συγκέντρωση εύκολα μπορεί να θεωρηθεί παράνομη.

«Το νομοσχέδιο έρχεται ως συνέχεια των νόμων της προηγούμενης κυβέρνησης για το χτύπημα της απεργίας και της μετατροπής του αγώνα ενάντια στους πλειστηριασμούς σε ιδιώνυμο αδίκημα. Αποτελεί επικίνδυνη ένταξη της πρόσφατης απόφασης της Ε.Ε. που καταγράφει ως κίνδυνο, για την ασφάλειά της, τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας. Αναγορεύει τον ριζοσπαστισμό ως μορφή βίας ανοίγοντας παράλληλα και τον δρόμο να χαρακτηρίζεται ως τρομοκρατική πράξη. Έρχεται σε μία περίοδο που πολλαπλασιάζονται τα προβλήματα του εργαζόμενου λαού, που, σε κάθε κλάδο, η διεκδίκηση και ο αγώνας μπαίνουν σε πρώτο πλάνο. Η κυβέρνηση έχει μια επιλογή: Να αποσύρει το νομοσχέδιο», αναφέρουν το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων, το Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Π.Θ. το Συνδικάτο Μετάλλου «Μ. Παπαρήγας», ο σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ και το Συνδικάτο Οικοδόμων, το Σωματείο Υγειονομικού Προσωπικού και ο Σύλλογος Υπαλλήλων Πρωτοδικείου Βόλου.