Συγκινησιακή ατμόσφαιρα στην αλλαγή διοίκησης του Λιμεναρχείου Βόλου

Έγινε το μεσημέρι η τελετή παράδοσης- παραλαβής

Σε συγκινησιακή ατμόσφαιρα, παρουσία του Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου των διοικητών τη 4η Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος, του αστυνομικού διευθυντή Θεσσαλίας των διοικητών της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, εκπροσώπων της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών και της 1ης ΤΑΞΑΣ και του προσωπικού του Λιμεναρχείου, έγινε το μεσημέρι στον Οργανισμό Λιμένος η τελετή παράδοσης – παραλαβής του Λιμεναρχείου Βόλου.
Ο λιμενάρχης Βόλου, πλοίαρχος Μανώλης Κανάλης, που αναλαμβάνει τη διοίκηση της 4ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος, που εδρεύει στο Βόλο, παρέδωσε τη διοίκηση του Λιμεναρχείου στον πλοίαρχο Χρήστο Κανάκη, μέχρι πρότινος υποδιοικητή της 4ης ΠΕΔΙΛΣ, που επίσης έχει διατελέσει λιμενάρχης Βόλου, πριν αναλάβει καθήκοντα ναυτικού ακολούθου, στην Κωνστάντζα της Ρουμανίας. Από την πλευρά του ο μέχρι πρότινος διοικητής της 4ης ΠΕΔΙΛΣ, αρχιπλοίαρχος Αλέξανδρος Τσελίκης, θα μετατεθεί σε νευραλγική θέση του Αρχηγείου του Λιμενικού.

Ο απερχόμενος λιμενάρχης πλοίαρχος Μανώλης Κανάλης, εδώ και πέντε χρόνια διατέλεσε Λιμενάρχης στο Λιμεναρχείο Βόλου και στην ομιλία του, τόνισε ότι εκτέλεσε τα καθήκοντά του με γνώμονα πάντα τη δικαιοσύνη, τη νομιμότητα και το δημόσιο συμφέρον. Ευχαρίστησε όλους τους συναδέλφους και τους συνεργάτες του που επέδειξαν ήθος, υψηλό αίσθημα ευθύνης κι επαγγελματισμό, αναδεικνύοντας το κύρος του λιμενικού.
Όπως είπε φανερά συγκινημένος “αποχωρώ για τη νέα μου θέση πεπεισμένος ότι διοίκησα διαχρονικά ένα ανθρώπινο δυναμικό με υψηλό ηθικό κι αρετές, με στρατιωτική πειθαρχία που δεν γνώριζε ωράρια, σεβόμενο τη στολή που φέρει και μόχθησε για την ασφάλεια και την τάξη, στη χερσαία ζώνη, στα λιμάνια και στη θάλασσα”.

Από την πλευρά του, ο νέος λιμενάρχης, πλοίαρχος Χρήστος Κανάκης που για δεύτερη φορά παραλαμβάνει τη Διοίκηση του Λιμεναρχείου, δήλωσε ότι το διακύβευμα δε θα μπορούσε να είναι άλλο παρά η εξυπηρέτηση του πολίτη και ναυτικού, κάθε νόμιμης επαγγελματικής δραστηριότητας προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και της χώρας μας. Αναφέρθηκε στο λιμάνι του Βόλου, που αποτελεί τον τρίτο σημαντικότερο εμπορικό λιμένα της χώρας στο κέντρο της ηπειρωτικής Ελλάδας, γέφυρα μεταξύ Ευρώπη, Μ. Ανατολής κι Ασίας.
Ο κ. Κανάκης τόνισε ότι προσβλέπει στη συνεργασία με όλους τους φορείς και κάλεσε το προσωπικό του λιμεναρχείου να εξακολουθήσει να πράττει το καθήκον του, υπηρετώντας πιστά το δημόσιο συμφέρον και αντιμετωπίζοντας με υψηλό αίσθημα ευθύνης, θάρρος και καρτερικότητα τις σημερινές αντιξοοότητες.

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, εξήρε το έργο του κ. Κανάλη στο Λιμεναρχείο, κάνοντας λόγο για έναν άνθρωπο με ήθος, σεμνότητα κι αποτελεσματική δράση, ενώ για τον νέο Λιμενάρχη έκανε λόγο για μια ώριμη ουσιαστική διαδοχή. “Στο πρόσωπό σας τιμούμε το Λιμενικό Σώμα που ανέδειξε όχι μόνο για να προασπίζεται τις θάλασσες αλλά για να σώζει ζωές. Έχετε το σεβασμό όλων”, ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ο διοικητής της 4ης ΠΕΔΙΛΣ, αρχιπλοίαρχος Αλ. Τσελίκης που τοποθετείται στο Αρχηγείο του Λιμενικού, συνεχάρη τον κ. Κανάλη για τη νέα του θέση καθώς και τον κ. Κανάκη, κάνοντας λόγο για στελέχη που κατέχουν άξιες θέσεις, ενώ ο διευθυντής της Γενικής Περιφερειακής Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλίας, υποστράτηγος Ιωαν. Τόλιας, τόνισε ότι και τα τρία στελέχη του Λιμενικού αναβαθμίζονται και αυτό είναι ευχάριστο.

Ο διοικητής της Π.Υ. Βόλου, πύραρχος Χαρ. Πόζογλου ευχαρίστησε τον κ. Κανάλη για την άψογη συνεργασία που είχανε, ενώ ο διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας, Βασ. Μαρκογιαννάκης χαρακτήρισε δεδομένη τη συνεργασία με το Λιμεναρχείο καθώς όπως είπε “Υπηρετούμε και προστατεύουμε τον πολίτη”.

Ο πρώην πρόεδρος του ΟΛΒ Θρ. Σταυριδόπουλος, τόνισε ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεργασίας με τον κ. Κανάλη το λιμάνι λειτούργησε πολύ θετικά και ο πρόεδρος της Ένωσης Ναυτικών Πρακτόρων Θοδ. Τσαρδακάς, ευχαρίστησε τον απερχόμενο λιμενάρχη για τη συνεργασία τους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.