Συμμετέχει στην κινητοποίηση για την καύση σκουπιδιών το Σάββατο και η Πρωτοβουλία Πολιτών Βόλου “No Burn”

Ζητώντας ” να σταματήσει τώρα το έγκλημα της καύσης σκουπιδιών και να αποδοθεί δικαιοσύνη για τον Βασίλειο Μάγγο και την οικογένειά του”, συμμετέχει στην κινητοποίηση που θα γίνει το Σάββατο 26 Ιουνίου στις 18:30 στο Νοσοκομείο Βόλου και η Πρωτοβουλία Πολιτών Βόλου ενάντια στην καύση σκουπιδιών “Νo Burn”.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση “Ως «Πρωτοβουλία Πολιτών Βόλου ενάντια στην καύση σκουπιδιών NOBURN» στηρίζουμε κάθε αγωνιστική πρωτοβουλία που απαιτεί να σταματήσει το έγκλημα της καύσης απορριμμάτων στον Βόλο και σε όλη τη χώρα. Την ίδια ώρα, στεκόμαστε στο πλάι της οικογένειας του Βασίλειου Μάγγου, η οποία ένα χρόνο μετά τον βασανισμό και το θάνατο του παιδιού της, ακόμη περιμένει να αποδοθεί δικαιοσύνη. Παράλληλα, αγωνιζόμαστε ενάντια στο κυρίαρχο οικονομικό, πολιτικό και κοινωνικό σύστημα που καταστρέφει καθημερινά το περιβάλλον και θυσιάζει την υγεία και το μέλλον μας στο βωμό του κέρδους.

Για αυτούς τους λόγους θα συμμετέχουμε στην κινητοποίηση που διοργανώνει ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Βόλου το Σάββατο 26 Ιουνίου, στις 18:30 στο Νοσοκομείο του Βόλου.

Πέντε χρόνια από την αρχή των μαζικών κινητοποιήσεων κατά της καύσης σκουπιδιών στην ΑΓΕΤ-Lafarge και ένα χρόνο μετά την άγρια καταστολή της διαδήλωσης της 13ης Ιουνίου 2020 και τον βασανισμό και τον μετέπειτα θάνατο του Β. Μάγγου, το κίνημα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σημείο.

Με βάση όλη αυτή την εμπειρία και λαμβάνοντας υπόψη ότι, παρά τις μαζικότατες κινητοποιήσεις στον Βόλο, η καύση συνεχίζεται και επεκτείνεται σε όλη την χώρα, θεωρούμε ότι:

–          Για να συνεχίσουν να είναι μαζικές οι κινητοποιήσεις είναι απαραίτητη η ενότητα στην δράση και ο πραγματικός συντονισμός. Το να γίνονται τρεις διαφορετικές κινητοποιήσεις μέσα σε ένα μήνα (29/5, 5/6 και 26/6) υποσκάπτει τη μαζικότητα. Οι πιο μαζικές κινητοποιήσεις στο παρελθόν έγιναν με την υποστήριξη και συμμετοχή των μαζικών φορέων της πόλης (από την Υγεία, την Παιδεία, το συνδικαλιστικό κίνημα, τον επιστημονικό κόσμο) και του συνόλου των συλλογικοτήτων / οργανώσεων του κινήματος.

–          Το κίνημα χρειάζεται σχέδιο προοπτικής και κλιμάκωσης που να μην αρκείται στα συλλαλητήρια και τις πορείες. Όπως έχουμε ξαναγράψει το σχέδιο αυτό πρέπει να συμπεριλαμβάνει τις κινητοποιήσεις στον χώρο της παιδείας, εργατικές απεργιακές κινητοποιήσεις και πανελλαδικό συντονισμό των κινημάτων κατά της καύσης των απορριμμάτων.

–          Οι μαζικές κινητοποιήσεις πρέπει να περιφρουρούνται απέναντι σε κάθε είδους κατασταλτικό μηχανισμό. Η αστυνομική βία και καταστολή που εξαπολύθηκε πριν από έναν χρόνο ενάντια στη διαδήλωση, που έφτασε έξω από το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ και τις επόμενες ημέρες είχε στόχο να τρομοκρατήσει τον κόσμο, ώστε να καμφθεί η ευρεία συμμετοχή στον αγώνα.

Συνεχίζουμε τον αγώνα που αφορά στη ζωή και το μέλλον μας! Οι κοινωνίες θα πούνε την τελευταία λέξη”!

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.