Με ρίψεις εναέριων μέσων αντιμετωπίστηκε η πυρκαγιά στον Σαρακηνό

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Κοντά σε σπίτια η φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα

Αντιμετωπίστηκε άμεσα η φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 5 σήμερα το απόγευμα στον Σαρακηνό, πολύ κοντά σε σπίτια, στα βόρεια της συνοικίας Αγ. Παρασκευής στον Βόλο. Οι ρίψεις που έγιναν από δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα και αεροσκάφη, σε συνδυασμό με την έγκαιρη επέμβαση κατοίκων αρχικά και πυροσβεστών στη συνέχεια, είχαν αποτέλεσμα η φωτιά, που κατευθυνόταν στον την κορυφή του βουνού, να τεθεί υπό μερικό έλεγχο, πριν προλάβει να επεκταθεί.

Η φωτιά ξέσπασε από άγνωστη αιτία λίγο μετά τις 5 το απόγευμα, κάτοικοι που την αντιλήφθηκαν προσπάθησαν να την αντιμετωπίζουν με κουβάδες και λάστιχα ποτίσματος, ενώ λίγο πριν τις 17.30 στο σημείο έφτασαν τα πρώτα υδροφόρα οχήματα της Πυροσβεστικής.
Η αντίδραση των υπηρεσιών ήταν άμεση, ευτυχώς δεν φυσούσε άνεμος και η φωτιά δεν επεκτάθηκε σε μια έκταση στο βουνό όπου υπάρχουν πεύκα, ξερά χόρτα και πουρνάρια.

Σταδιακά στο σημείο έφτασε και κλιμάκιο της ΕΜΟΔΕ από την Π.Υ. της ΒΙ.ΠΕ., ενώ κάτοικοι έσβηναν τις εστίες φωτιάς με κουβάδες και λάστιχα.
Στο σημείο της φωτιάς, που ήταν δύσβατο, καθώς οι φλόγες ξέφυγαν στο βουνό, προσέγγισαν μέχρι το σημείο που υπήρχε δρόμος και υδροφόρες της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βόλου.

Ο απολογισμός της πυρκαγιάς είναι καμένα ξερά χόρτα σε έκταση 5 στρεμμάτων, ενώ από τις φλόγες καψαλίστηκαν, ευτυχώς χωρίς να καούν πεύκα.





Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.