Συνάντηση στελεχών Job Center και ΚΔΑΠ Νεάπολης με στόχο τη συνεργασία

Την Τετάρτη 10 Απριλίου, στελέχη του Γραφείου Διευκόλυνσης, Ενδυνάμωσης και Τεκμηρίωσης της Απασχόλησης “Job Center” Δήμου Βόλου επισκέφθηκαν το ΚΔΑΠ Νεαπόλεως με σκοπό τη διεξαγωγή ενημερωτικής συνάντησης και γνωστοποίησης συνέχισης λειτουργίας της Δομής αλλά και τον αμφότερο καθορισμό πλάνου συνεργασίας.

Η συνάντηση στόχευσε στην αμφότερη ενημέρωση για τις παρεχόμενες υπηρεσίες από τις δύο δομές με ιδιαίτερη έμφαση στη διασύνδεση με την αγορά εργασίας και την ενίσχυση της απασχολησιμότητας των «σημαντικών άλλων» που συνθέτουν το περιβάλλον της ζωής των παιδιών που εξυπηρετεί το ΚΔΑΠ και διαβιούν στην περιοχή παρέμβασης της ΣΒΑΑ Βόλου.

Πιο συγκεκριμένα το ΚΔΑΠ Νεάπολης, το οποίο ανήκει στο τμήμα παιδείας του Δήμου Βόλου, λειτουργεί από το 2000, εξυπηρετεί παιδιά ηλικίας 5-12 ετών (που προέρχονται από νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα ή δικαιούχους voucher ΕΣΠΑ), λειτουργεί από Δευτέρα έως και Παρασκευή από τη 13.30 έως και τις 21.30 και απαρτίζεται από 2 θεατρολόγους, 2 βιβλιοθηκονόμους, 1 μουσικό, 1 κεραμίστρια και 1 ζωγράφο.

Μέσα στο ΚΔΑΠ στεγάζεται και η παιδική βιβλιοθήκη, η οποία είναι μέλος της εθνικής βιβλιοθήκης, και λειτουργεί Δευτέρα- Τετάρτη- Παρασκευή 16.00 με 20.00.

Η συνάντηση των στελεχών των δύο δομών, πραγματοποιήθηκε σε άριστο κλίμα επικοινωνίας και συμφωνήθηκε η αμφίδρομη διασύνδεση υπηρεσιών των 2 δομών, μέσω παραπομπών τόσο γονέων από το ΚΔΑΠ που διαβιούν στη περιοχή παρέμβασης και πληρούν τα οικονομικά κριτήρια, όσο και παιδιών των ωφελούμενων του Job Center.

Επιπλέον, συμφωνήθηκε η πραγματοποίηση μιας ενημερωτικής δράσης από τα στελέχη του Job Centerπρος τους γονείς των παιδιών του ΚΔΑΠ για τη διασύνδεσης με υπηρεσίες απασχολησιμότητας.

Το Job Center εκπροσώπησαν: η κα Μαρκέλλα Βαλσάμη, Κοινωνική Λειτουργός και Συντονίστρια και η κα Βασιλική Αλεξίου, Κοινωνική Λειτουργός. Το ΚΔΑΠ Νεάπολης εκπροσώπησε η κα Κατερίνα Τσιώνα, Θεατρολόγος – Υπεύθυνη του ΚΔΑΠ.

Τέλος, δόθηκε επικαιροποιημένο ενημερωτικό υλικό του Job Center για τους γονείς των παιδιών του ΚΔΑΠ στο πεδίο της γνωστοποίησης υπηρεσιών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.