Συνάντηση του Κων. Μαραβέγια με τη Δόμνα Μιχαηλίδου για την αξιοποίηση της Παιδόπολης Αγριάς

Το ζήτημα αξιοποίησης της Παιδόπολης «Αγ. Σοφία» Αγριάς, κυριάρχησε στη συνάντηση που είχε ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, την Τρίτη 2 Μαρτίου, με την υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Δόμνα Μιχαηλίδου.

Ο κ. Μαραβέγιας περιέγραψε την παρούσα κατάσταση των κτιριακών εγκαταστάσεων, όπως αυτή έχει καταγραφεί από τον Σύλλογο Αποφοίτων Παιδοπόλεων, και αναφέρθηκε στις τεράστιες δυνατότητες αξιοποίησης των κτισμάτων και συνολικά της έκτασης, ώστε να μην παραδοθεί στη φθορά του χρόνου.

Συγκεκριμένα, ενημέρωσε την κ. Μιχαηλίδου για την πρόταση του Συλλόγου Αποφοίτων Παιδοπόλεων να μετατραπεί ο χώρος σε κέντρο παραθερισμού για Άτομα με Αναπηρία και τις οικογένειές τους. Όπως είπε ο κ. Μαραβέγιας, μέρος των εγκαταστάσεων χρησιμοποιείται σήμερα ως χώρος φιλοξενίας από τον Ερυθρό Σταυρό. Πέραν της δομής αυτής και κάποιων ειδικών σχολείων που λειτουργούν εκεί, η «Αγία Σοφία» δεν έχει μέχρι σήμερα ένα συνολικό και μακροπρόθεσμο σχέδιο αξιοποίησης της. Πρέπει να εξεταστεί αν υπάρχει ενδιαφέρον από τις οικογένειες για την δημιουργία Παραθεριστικού Κέντρου για τα ΑμεΑ, σε μια έκταση που σήμερα είναι σε μεγάλο μέρος της ανεκμετάλλευτη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν επίσης θέματα που αφορούν στη λειτουργία των δυο μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων της Μαγνησίας, δηλαδή των Γηροκομείων Βόλου και Καναλίων, καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ζευγάρια τα οποία επιθυμούν να προχωρήσουν σε υιοθεσία παιδιού.

Για μια ακόμη φορά επιβεβαιώθηκε το θερμό κλίμα συνεργασίας μεταξύ των δυο πλευρών, στο πλαίσιο της κοινής προσπάθειας για την επίλυση προβλημάτων που αφορούν τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού στη Μαγνησία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.