Συνελήφθη 40χρονος για πέντε κλοπές σε καταστήματα στον Βόλο

Βρέθηκαν στην κατοχή του εργαλεία κατηγορείται και για φθορά

Εξιχνιάστηκαν μετά από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου πέντε περιπτώσεις κλοπών, εκ των οποίων τρεις τετελεσμένες και δύο σε απόπειρα, που διαπράχθηκαν στην πόλη του Βόλου.

Συνελήφθη χθες (30-11-2022) στο Βόλο, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Βόλου, ένας 40χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Συγκεκριμένα, χθες τις μεταμεσονύχτιες ώρες, ο δράστης έσπασε το τζάμι παραθύρου καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέρια) της πόλης του Βόλου, ιδιοκτησίας 33χρονου, με σκοπό να αφαιρέσει αντικείμενα από το εσωτερικό, ωστόσο δεν ολοκλήρωσε την πράξη του, καθόσον έγινε αντιληπτός και αποχώρησε.

Ο 40χρονος εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. Βόλου και προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψή του, μπήκε σε άλλο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ιδιοκτησίας 47χρονου από την Πολωνία, προκαλώντας φθορές στον υαλοπίνακα της κεντρικής εισόδου του.

Ακολούθως, ο δράστης ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εργαλεία (πένσα και κατσαβίδια).

Στο πλαίσιο της έρευνας που διεξήγαγε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου διαπιστώθηκε ότι, ο συλληφθείς, κατά το χρονικό διάστημα από 29-09-2022 έως χθες (30-11-2022) στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου, διέπραξε επίσης τις κάτωθι αξιόποινες πράξεις:
• τρεις κλοπές σε ένα κατάστημα ΟΠΑΠ ιδιοκτησίας 47χρονου, μια σε κατάστημα πώλησης χρωμάτων, ιδιοκτησίας 42χρονου και μια σε κατάστημα ψιλικών 55χρονης, από τις οποίες αποκόμισε το συνολικό χρηματικό ποσό των 730 € και 2 πακέτα με στιγμιαία λαχεία (ξυστό), καθώς και μία απόπειρα κλοπής σε κατάστημα πώλησης υδραυλικών ειδών, ενός 58χρονου.

Ο συλληφθείς, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες είναι γνωστός στις αρχές για κλοπές, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.