Συνταξιούχοι Έμποροι ΟΑΕΕ-ΤΑΕ: Καλούνται να πληρώνουν ατασθαλίες εισπράκτορα

Επιστολή στον Υφ. Εργασίας και τους βουλευτές για να δοθεί λύση

Την οικονομική ζημιά που υπέστη ο ΟΑΕΕ ΤΑΕ, λόγω της ατασθαλίας ενός επιμελητή εισπράξεων που ήδη καταδικάστηκε, καλεί η Διοίκηση του Ταμείου να πληρώσουν ξανά οι ασφαλισμένοι, με αποτέλεσμα να διαμαρτύρονται, με επιστολή του Συλλόγου Συνταξιούχων Εμπόρων ΟΑΕΕ-ΤΑΕ, προς τον υφυπουργό Εργασίας Τάσο Πετρόπουλο και τους τοπικούς βουλευτές.
Όπως αναφέρουν οι συνταξιούχοι, στο Ν. Μαγνησίας, υπήρχε ένας επιμελητής εισπράξεων που εκμεταλλευόταν τη θέση που του ανέθεσε ο Ασφαλιστικός Οργανισμός και εξαπατούσε πολλούς εργαζόμενους συστηματικά, χωρίς κανένα έλεγχο από την υπηρεσία.

Όπως αναφέρουν, ο συγκεκριμένος κολλούσε και ξεκολλούσε ένσημα και αποκόμματα για 15 και πλέον χρόνια και σε έλεγχο που έγινε στο σπίτι του από την Αστυνομία βρέθηκαν πάνω από 100.000 καινούργια και ξεκολλημένα ένσημα, ποσό 350.000 Ευρώ και άλλα αξιόλογα περιουσιακά στοιχεία που δεν μπορούν να αποκτηθούν με ένα μισθό.
Ο συγκεκριμένος εισπράκτορας καταδικάστηκε από το Εφετείο Λάρισας, αλλά πριν ακόμη εκδοθεί η απόφαση το Δ.Σ. του ΟΑΕΕ το 2008 ζήτησε ξανά τις εισφορές των ασφαλισμένων, απόφαση στην οποία διαφώνησαν τότε ο αείμνηστος διοικητής Κων. Κοντός και άλλα μέλη του Δ.Σ., διότι ήταν παράνομη.

Σύμφωνα με τους συνταξιούχους, είναι άδικο στη σημερινή κατάσταση που βιώνει η χώρα, το Δ.Σ. του ΟΑΕΕ να ζητά ξανά υπέρογκα ποσά για απόφαση του Δικαστηρίου που έχει τελεσιδικήσει. «Τα πιθανά λάθη και παραλείψεις υπαλλήλων, δεν είναι δίκαιο να ταλαιπωρούν τους συναδέλφους μας και να ζητούν εκ νέου να πληρωθούν εισφορές από τους ασφαλισμένους, που αποδείχτηκαν δικαστικών καταβεβλημένες.

Οι συνταξιούχοι τονίζουν ότι οι εργαζόμενοι ήταν τακτικοί στις εισφορές τους και η υπηρεσία τους χορηγούσε επιδόματα τοκετού, εξωσωματικής κύησης και άλλα επιδόματα υγείας, έδινε βεβαιώσεις εισφορών και ασφαλιστικές ενημερότητες, που δεν θα μπορούσαν να εκδοθούν αν δεν ήταν οικονομικά ενήμεροι. Ζητούν δε από τον υφυπουργό και τους βουλευτές να δοθεί επιτέλους λύση για ένα πρόβλημα που ταλανίζει εν ενεργεία και συνταξιούχους ασφαλισμένους εδώ και χρόνια.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.