Σύσκεψη Συνδικάτων της Μαγνησίας για την ακρίβεια

Θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στις 6 το απόγευμα στο Μεταξουργείο

Το θέμα της ακρίβειας και την οργάνωση των δράσεών τους θα συζητήσουν την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου στις 6 το απόγευμα στο Μεταξουργείο Συνδικάτα Εργαζομένων της Μαγνησίας, επισημαίνοντας σε σχετική τους ανακοίνωση ότι οργανώνουν την απάντησή τους ενάντια στην πολιτική που τους καταδικάζει στην ενεργειακή φτώχεια και την ακρίβεια και που εξανεμίζει τους ήδη χαμηλούς μισθούς.

«Δεν πάει άλλο! Δεν ανεχόμαστε να μας λένε «όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει»!

Δεν θα επιτρέψουμε να υπάρχουν οικογένειες που κρυώνουν μέσα στο ίδιο τους το σπίτι, να ξεπαγιάζουν οι μαθητές την ώρα που θα κάνουν μάθημα.

Αυτό που έχουμε ζήσει στο πετσί μας τον τελευταίο χρόνο, είναι συνεχόμενες και ραγδαίες αυξήσεις στην τιμή της ενέργειας, με αποτέλεσμα το ρεύμα, το πετρέλαιο και η βενζίνη να έχουν μετατραπεί σε πανάκριβα είδη πολυτελείας. Ο οικογενειακός προϋπολογισμός έχει “τιναχθεί στον αέρα”, σε συνδυασμό με τις υπέρογκες αυξήσεις σε κατοικία και είδη πλατιάς κατανάλωσης.

Κουραστήκαμε να ακούμε από τους νυν και πρώην κυβερνητικούς ότι αυτός ο χειμώνας θα είναι δύσκολος.Η ληστεία των λαϊκών εισοδημάτων από τα μονοπώλια της Ενέργειας, η ακρίβεια που δεν έχει ταβάνι, δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν από τις τρύπιες επιδοτήσεις της κυβέρνησης τύπου «pass» και voucher ή από μια άλλου είδους «προσαρμογή» που θα συνεχίζει να ματώνει τους εργαζόμενους και τα λαϊκά νοικοκυριά.

Καλούμε σε αγωνιστική συμπόρευση και ξεσηκωμό τους συνδικαλιστικούς συλλόγους και τους μαζικούς φορείς διεκδικώντας:

  • Κανένας εργαζόμενος χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις πάνω από τον πληθωρισμό.
  • Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου.
  • Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.
  • Γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές στα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης, όπως διατροφής (π.χ. γάλα, άλευρα, έλαια, λίπη), ένδυσης κ.ο.κ.
  • Κανένα εργατικό και λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Διαγραφή χρεών για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά και τους επαγγελματίες.Να σταματήσουν άμεσα οι διακοπές ρεύματος σε οικογένειες που αδυνατούν να το πληρώσουν.
  • Δωρεάν δρομολογίων στις αστικές συγκοινωνίες για τους εργαζόμενους στις 2 ΒΙ.ΠΕ. κατά την έναρξη και τη λήξη των βαρδιών και στους εργαζόμενους στο εμπόριο. Μείωση της τιμής του εισιτηρίου στα ΜΜΜ κατά 50%. Δωρεάν μετακινήσεις για μαθητές, φοιτητές, ανέργους, ΑμεΑ και συνταξιούχους.
  • Καμία διακοπή παροχής ρεύματος και φυσικού αερίου στις σχολικές μονάδες. Καμία σκέψη για τηλεκπαίδευση στα σχολεία εξαιτίας του ενεργειακού. Να λυθούν τα προβλήματα των υλικοτεχνικών υποδομών.
  • Άμεση κάλυψη των ελλείψεων στο Νοσοκομείο του Βόλου με προσλήψεις μόνιμων, πλήρους απασχόλησης υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Τα σωματεία και οι φορείς που υπογράφουν την ανακοίνωση:

Συνδικάτο Μετάλλου Ν. Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας»

Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων & Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Μαγνησίας

Σωματείο Καθαριστριών – Καθαριστών Ν. Μαγνησίας

Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Μαγνησίας

Σύλλογος Πολιτικών Συνταξιούχων Δημοσίου Ν. Μαγνησίας

Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Μαγνησίας

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.