Τα αδέρφια Δημητρακάκη ανέδειξαν τις ομορφιές του Αγίου Γεωργίου Κυνηγών μέσα από την σχολική τους έκθεση

Με απλά και όμορφα λόγια η Φένια και ο Κώστας περιέγραψαν τις ομορφιές του τόπου μας

Με απλά και όμορφα λόγια τα αδέλφια Φένια και Κώστας Δημητρακάκης μαθητές του 16ου Δ. Σχ. Βόλου, παρουσίασαν στη σχολική τους έκθεση πως πέρασαν αυτό το διαφορετικό καλοκαίρι για όλους, μεταφέροντας στο χαρτί τις εμπειρίες τους αλλά και τη χαρά τους από τις διακοπές τους στον οικισμό του Αγίου Γεωργίου Κυνηγών.

Η επιστροφή στο σχολείο μετά τις καλοκαιρινές διακοπές , παρά τις όποιες ιδιαιτερότητες εξαιτίας της πανδημίας, φέρνει και την πρώτη ανταλλαγή των εμπειριών του καλοκαιριού ανάμεσα στους συμμαθητές κάθε σχολείου. Μαζί με τη χαρά για το ξανασμίξιμο η έναρξη του σχολικού έτους ακολουθείται από τη γλαφυρή περιγραφή των καλοκαιρινών εντυπώσεων.
Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία για σύντομες αποδράσεις με τις οικογένειές τους σε κοντινές περιοχές, η περιοχή μας διαθέτει άλλωστε πολλές αλλά και στην αξιοποίηση των οικογενειακών εξοχικών στα μέρη της ιδιαίτερης καταγωγής τους.
Έτσι λοιπόν τα αδέλφια Φένια και Κώστας Δημητρακάκης μαθητές του 16ου Δ. Σχ. Βόλου ανταποκρινόμενα στην «πρόκληση» του διευθυντή του συστεγαζόμενου 30ού Δημ. Σχολείου Βόλου κ. Πασχάλη Δήμου παρουσίασαν το μέρος των διακοπών τους εικαστικά αλλά και με κείμενο περιγράφοντας το μέρος κι όλα όσα έζησαν το καλοκαίρι. Η διάθεση των παιδιών, η χαρά, το κέφι, η ανεμελιά, η γιορταστική ατμόσφαιρα, ο ενθουσιασμός δείχνουν την αισιοδοξία για το μέλλον κι ότι όλα αυτά θα αποτελέσουν μια παρένθεση στην ομορφιά της ζωής.

Επίσης τα παιδιά καλλιέργησαν το γραπτό λόγο και ανέδειξαν την απείρου κάλλους φυσική ομορφιά καθώς και τα λαογραφικά στοιχεία αυτής της όμορφης ακτής – αγκαλιάς , του Αγίου Γεωργίου των Κυνηγών που βρίσκεται τόσο κοντά στο Βόλο.