Θεανώ Φωτίου: Στην μεγάλη δεξαμενή όσων δεν ψήφισαν ποντάρει ο ΣΥΡΙΖΑ

??????????
Ανοιχτή εκδήλωση παρουσίασης του προγράμματος της κυβέρνησης

Η ίδια είπε ότι θα μεταφέρει στην Αθήνα τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου και μετέφερε τους συγκεντρωμένους τη αισιοδοξία της ότι η νίκη θα έρθει στις εκλογές, γιατί ο κόσμος δεν μπορεί να πάει πίσω και να γκρεμιστούν όσα κατάφερε όλα αυτά τα χρόνια με μεγάλες θυσίες.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι υφυπουργοί Οικονομικών και Εσωτερικών Κατερίνα Παπανάτσιου και Μαρίνα Χρυσοβελώνη και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και Μάκης Μπαλλής, καθώς και πολύς κόσμος.

??????????

Η αναπληρώτρια υπουργός είπε ότι στο Βόλο έρχεται συχνά, το 2012, 2014 και 2015 και αυτό που είδε σήμερα είναι διαφορετικό: «είναι πολύς κόσμος και αυτό σημαίνει ότι ο κόσμος ανησυχεί να μην γκρεμιστούν όσα κατάφερε ο λαός όλα αυτά τα χρόνια με θυσίες μεγάλες και δεν πρέπει να πάμε πίσω και να γκρεμιστούν», τόνισε.

Η κα Φωτίου παρουσίασε το τετράπτυχο του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ που θα αναλυθεί τις επόμενες ημέρες, λέγοντας ότι “εμείς δεν κατεβάσαμε πρόγραμμα για τις Ευρωεκλογές τι θα κάνουμε την επόμενη τετραετία”.

Το στέλεχος της κυβέρνησης εκτίμησε ότι η διαφορά των εννέα μονάδων από τη ΝΔ είναι αναστρέψιμη «γιατί τα νούμερα δείχνουν ότι εμείς χάσαμε ένα μεγάλο κοινό που δεν ήρθε να ψηφίσει. Ο Μητσοτάκης βρίσκεται στις ψήφους του και καλά κάνει. Εμείς έχουμε μια δεξαμενή μεγάλη κι αυτοί είναι που δεν ήρθαν να ψηφίσουν οι κριτές των εκλογών. Αυτοί μπορούν να ανατρέψουν τα πάντα».

Σε ερώτηση ότι ενώ τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στη Μαγνησία ήταν σχεδόν 24% και στο Δήμο Βόλου μόλις 12,5% απάντησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ριζώσει στην Αυτοδιοίκηση, καθώς από τους 325 Δήμους φιλικά προσκείμενοι στην κυβέρνηση ήταν 20-22 Πανελλαδικά και πρόσθεσε ότι αυτό εκφράστηκε στην κάλπη και παρέσυρε και άλλα πράγματα.
«Δεν είναι το ίδιο οι ταυτόχρονες Αυτοδιοικητικές εκλογές με Ευρωεκλογές, με το δίλημμα ποιος θέλεις να σε κυβερνήσει και με ποιο σχέδιο», είπε και ζήτησε να σταματήσει να υπεκφεύγει ο κ. Μητσοτάκης. “Τελείωσε η περίοδος που μπορούσε να λέει τα πάντα”, προειδοποίησε.

??????????

Σε ερώτηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί τον Μητσοτάκη στο θέμα του αφορολόγητου, η αναπληρώτρια υπουργός είπε ότι αν γινόταν πιο πριν θα ήταν δημοσιονομική εκτροπή. «Οι κύκλοι των Βρυξελλών και του κ. Μητσοτάκη λένε ότι θα μπούμε σε νέο μνημόνιο και εμείς δεν το ρισκάραμε. Μόλις μας είπαν πριν δύο βδομάδες ότι μπορείτε να το εφαρμόσετε και το εφαρμόζουμε. Το ότι δεν έρχεται στη Βουλή είναι υποκρισία», ήταν η δήλωσή της, ενώ κατηγόρησε ΝΔ και ΚΙΝΑΛ «τζάμπα μάγκες».

Για τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ η κα Φωτίου τόνισε ότι τα εσωτερικά άλλων κομμάτων δεν αφορούν τον ΣΥΡΙΖΑ, πρόσθεσε ότι όταν ήταν πρόεδρος ο κ. Βενιζέλος ήταν κατά του κυβερνώντος κόμματος και υπέρ της ΝΔ, για συγκυβέρνηση και τώρα που έφυγε, η κα Γεννηματά συνεχίζει την ίδια γραμμή να καταστραφεί ο ΣΥΡΙΖΑ και να μείνει η ΝΔ. «Πιστεύουμε ότι η βάση του ΚΙΝΑΛ το παλιό ΠΑΣΟΚ είναι αντιδεξιό και αυτή η γραμμή δεν είναι αποδεκτή από αυτούς τους ανθρώπους που συστρατεύτηκαν στο ΠΑΣΟΚ και μετά στο ΚΙΝΑΛ», σχολίασε.

??????????

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.