Θετική ανταπόκριση συμπολιτών για τον 49χρονο Βολιώτη και τη μητέρα του που ζουν χωρίς ρεύμα

φωτογραφία αρχείου
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Μετά από δημοσίευμα της «ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ». Εκφράζει ελπίδα να μπορέσει να χειρουργηθεί άμεσα...

Θετική αρχικά και άκρως συγκινητική ήταν η ανταπόκριση Βολιωτών στην έκκληση βοήθειας μέσω της ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ, ενός 49χρονου Βολιώτη, που ζει από το 2015 μαζί με την ηλικιωμένη μητέρα του χωρίς ρεύμα, ενώ σύντομα φοβούνται πως θα γίνει και διακοπή του νερού, καθώς τα χρέη είναι πολλά και δυσβάσταχτα.

Χθες υπήρξαν αρκετά διερευνητικά τηλεφωνήματα στην εφημερίδα και αναμένεται πλέον, αυτά να μετατραπούν σε όποια βοήθεια μπορεί ο καθένας.

Ο 49χρονος Χ.Π. ζει με την μητέρα του 71 ετών σε διαμέρισμα στο κέντρο του Βόλου, το οποίο θέλει να πουλήσει, για να μπορέσει να κλείσει τα χρέη που έχουν δημιουργηθεί, όμως κι εκεί συναντά προβλήματα, καθώς οι οφειλές σε τράπεζες και εφορίες στέκονται αποτρεπτικές σε μια πιο χαμηλή τιμή πώλησης, αυξάνοντας το ενδιαφέρον των αγοραστών.

Από το 2015 ο 49 ετών πλέον Χ.Π. και η μητέρα του ζουν χωρίς ρεύμα, με τη μητέρα του να μην λαμβάνει σύνταξη. Η μόνη βοήθεια που έχουν είναι από φίλους και γνωστούς, ενώ και η δυνατότητα προμήθειας προϊόντων από το Κοινωνικό Παντοπωλείο σταμάτησε τον περασμένο Σεπτέμβριο και τώρα πρέπει να αναμένει την πάροδο των μηνών για να μπορέσει να κάνει ξανά αίτηση ένταξης.

Ο 49χρονος που εργάζονταν στο παρελθόν πλέον δεν μπορεί να εργαστεί εξαιτίας κιρσών στα πόδια και ενός χειρουργείου που βρίσκεται στην αναμονή. Όπως τονίζει εάν χειρουργηθεί άμεσα θα μπορέσει να εργαστεί.

Στην οικογένεια του Χ.Π. δεν μπαίνει ούτε ένα ευρώ, μιας και η μητέρα του δεν λαμβάνει σύνταξη, αλλά ούτε και το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Η καθημερινότητά τους είναι κάτι παραπάνω από δύσκολη, μιας και ζουν και εξυπηρετούνται από ένα πετρογκάζι, που εκεί μαγειρεύουν κι εκεί ζεσταίνουν το νερό για να κάνουν μπάνιο.

Το magnesianews.gr και η ΜΑΓΝΗΣΙΑ έχουν στη διάθεσή τους και το όνομα και το τηλέφωνο του Βολιώτη και όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν μπορούν να καλέσουν στο τηλέφωνο του Ομίλου Καρεκλίδη 24210-85531 και να τους δοθούν τα στοιχεία του 49χρονου για να έρθουν μαζί του σε επικοινωνία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.