Θετικοί στον κορωνοϊό 17 υπάλληλοι της ΔΕΥΑΜΒ στη Χατζηαργύρη

Από τους υπαλλήλους που δεν εργαζόταν σήμερα αναμένονται τα μοριακά τεστ

Θετικοί βρέθηκαν στα rapid tests που έγιναν χθες στους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΜΒ 17 υπάλληλοι, της υπηρεσίας ύδρευσης που στεγάζεται στην οδό Χατζηαργύρη και σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα των μοριακών τεστ.

Σύμφωνα με κύκλους της ΔΕΥΑΒ οι υπάλληλοι που βρέθηκαν θετικοί, δεν εργάζονται (οι υπάλληλοι της ΔΕΥΑΜΒ εφαρμόζουν την ανά εβδομάδα εκ περιτροπής εργασία) και πήγαν στην υπηρεσία μόνο για τα τεστ, ενώ έκαναν μοριακά τεστ, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένονται σήμερα.

Στο δε κτίριο, που στεγάζεται η ύδρευση έγινε απολύμανση και σήμερα λειτουργεί κανονικά, ενώ ανακοίνωση της ΔΕΥΑΜΒ για το θέμα αναμένεται εντός της ημέρας.

Την είδηση επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΜΒ Βάιος Ζεμπέογλου, ο οποίος μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και είπε ότι είναι μια αρνητική εξέλιξη το ότι σε σύνολο 60 rapid tests που έγιναν στο προσωπικό τα 17 βρέθηκαν θετικά ή αμφισβητούμενα.
«Ακόμη και τα μισά δείγματα να βρεθούν θετικά από τα μοριακά τεστ, είναι αν μεγάλο νούμερο, που καταδεικνύει ότι υπάρχει διασπορά ακόμα στην κοινότητα, είναι ένα νούμερο που μας κάνει να απευθύνουμε για ακόμα μια φορά έκκληση σε όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα στους συναδέλφους για την πλήρη και αυστηρή τήρηση όλων των μέτρων για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας», επισήμανε ο πρόεδρος των εργαζομένων στη ΔΕΥΑΜΒ.
Αναφορικά με τους εργαζόμενους που βρέθηκαν θετικοί στα rapid tests είπε ότι βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό μέχρι να βγουν και τα αποτελέσματα τω μοριακών.

Ο κ. Ζεμπέογλου ανέφερε ότι από τον Μάρτιο που έγινε το πρώτο lock down η Διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εργαζομένων, εφαρμόζει ένα πρόγραμμα διαχείρισης του προσωπικού κατά τέτοιον τρόπο ώστε να διασφαλίζεται ο ελάχιστον αριθμός των εργαζομένων για την απρόσκοπτη και ομαλή λειτουργία της υπηρεσίας, δηλαδή την παροχή υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης στους δημότες.
Όπως ξήγησε, το προσωπικό έχει χωριστεί σε δύο γκρουπ δυναμικότητας και επί του παρόντος εξυπηρετείται ο κόσμος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.