Τη φρεγάτα «Ύδρα» που έδεσε στο λιμάνι επισκέπτονται οι Βολιώτες (φωτογραφίες)

Θα βρίσκεται στην πόλη μέχρι το βράδυ του Σαββάτου

Τη φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού Ύδρα που κατέπλευσε στο λιμάνι του Βόλου σήμερα το πρωί, και θα βρίσκεται μέχρι το βράδυ του Σαββάτου, επισκέπτονται από το μεσημέρι οι Βολιώτες, έχοντας επαφή με ένα πλοίο που λαμβάνει ενεργά μέρος στις περιπολίες στο Αιγαίο.

Το πλοίο είναι η πρώτη φρεγάτα τύπου ΜΕΚΟ 200, που ναυπηγήθηκε στο Αμβούργο και εντάχθηκε στο Πολεμικό Ναυτικό το 1992, έχει μήκος 117 μ., πλάτος 14,8 μ. μέγιστο βύθισμα 6,5 μ. και εκτόπισμα 3.200 τ.
Το πλήρωμά του αποτελούν περίπου 200 αξιωματικοί, υπαξιωματικοί και ναυτοδίοποι, ενώ είναι μικτό, μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα 32,4 κόμβους και μέγιστη αυτονομία με ταχύτητα 16 κόμβων 4100 ναυτικά μίλια.

Η φρεγάτα είναι εξοπλισμένη με σύγχρονα οπλικά συστήματα και έχει τη δυνατότητα να εμπλακεί με υποβρύχια, με αεροσκάφη και με στόχους επιφανείας, να κάνει ηλεκτρονικό πόλεμο και να χρησιμοποιήσει ανορθόδοξες δυνάμεις και γενικά να καλύψει όλο το εύρος των αποστολών ενός πολεμικού πλοίου.

Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού που διοργανώνει τις εκδηλώσεις «Μέγα το της Θαλάσσης Κράτος», δεν επέτρεψε στον κυβερνήτη του πλοίου, αντιπλοίαρχο Σταύρο Πολυδώρου να κάνει δηλώσεις στα ΜΜΕ, ούτε να γίνει κάποια φωτογράφηση από το κατάστρωμα του πλοίου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.