Τιμάται στον Βόλο η ημέρα μνήμης γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Η 19η Μαΐου καθιερώθηκε ως ημέρα μνήμης της γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου. Ο εορτασμός αυτός έχει σκοπό να τονίσει ιδιαίτερα και να υπενθυμίσει τα γεγονότα της δραματικής περιόδου των διωγμών, της γενοκτονίας και του ξεριζωμού των Ελλήνων του Πόντου από την Οθωμανική κατοχή, που διήρκεσαν από το 1916 έως και το 1923 και είχαν σαν αποτέλεσμα να μετατρέψουν το λαό των Ποντίων σε ένα λαό προσφύγων και διασποράς.
Ο φετινός εορτασμός θα γίνει σε όλη την Επικράτεια όπως και στον Βόλο στις 22 Μαΐου. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα γίνουν στο Βόλο περιλαμβάνει τον γενικό σημαιοστολισμό της πόλης και την φωταγώγηση όλων των δημοσίων, δημοτικών καταστημάτων των ΝΠΔΔ και των Τραπεζών. Παράλληλα, στις 11.30 το πρωί θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου (Σταδίου-Μανδηλαρά, Πολιτιστικό Κέντρο Δημοτικής Ενότητας Νέας Ιωνίας, Άλσος Ανδρέας Βαλαχής), ενώ θα ακολουθήσει ομιλία του Προέδρου της Ένωσης Ποντίων του Νομού Μαγνησίας κ. Κωνσταντίνου Περκουλίδη.
Κατάθεση στεφάνων θα γίνει από τις Ανώτατες Πολιτικές και Στρατιωτικές αρχές, Εκπροσώπους Πολιτικών Κομμάτων, Ποντιακών Οργανώσεων και Νομικών Προσώπων που επιθυμούν να τιμήσουν την επέτειο.
Το συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει η κ. Μαρία Καραγεωργίου του αρμοδίου γραφείου των Περιφερειακών ενοτήτων Μαγνησίας & Σποράδων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.