Το Συνδικάτο ΟΤΑ καλύπτει με Συλλογική Σύμβαση τους συμβασιούχους

Τριακόσιοι και πλέον εργαζόμενοι των Δήμων της Μαγνησίας με Σύμβαση Ορισμένου Χρόνου( ΙΔΟΧ), με τον κύριο όγκο των εργαζομένων στον Δήμο Βόλου, βρίσκονταν έξω από την κάλυψη Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Την ευθύνη για αυτή τη κατάσταση είχαν και έχουν οι δυνάμεις του εργοδοτικού -κυβερνητικού συνδικαλισμού στο Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας οι οποίες ακόμη και σήμερα αρνούνται να εγγράψουν τους Συμβασιούχους εφαρμόζοντας πιστά την κατεύθυνση της ομογάλακτης πλειοψηφίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας.

Απέναντι σ αυτή τη κατάσταση το Συνδικάτο τονίζει πήρε την πρωτοβουλία να δώσει ένα τέλος σ αυτόν τον χρόνιο και άδικο αποκλεισμό των συναδέλφων συμβασιούχων και ανακοινώνει ότι προχώρησε σε δήλωση προσχώρησης στην, από 3/8/2018, ΣΣΕ της ΠΟΕ-ΟΤΑ (Π.Κ. 15/6.8.2018) για τους όρους αμοιβής και εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου προσωπικού των ΟΤΑ (ωράριο εργασίας, άδειες, ΜΑΠ κλπ), την οποία και έχει ήδη καταθέσει στην Επιθεώρηση Εργασίας Μαγνησίας και γνωστοποιήσει στο Υπουργείο Εργασίας.

«Με την ενέργεια αυτή όσοι είναι μέλη του Συνδικάτου θα έχουν τα δικαιώματα της Συλλογικής Σύμβασης που ισχύει για το προσωπικό με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου (ΙΔΑΧ). Καλούμε όλους τους συμβασιούχους ΙΔΟΧ των Δήμων και των ΝΠΔΔ της Μαγνησίας να εγγραφούν στο Συνδικάτο συμπληρώνοντας τη συνημμένη αίτηση, ώστε να υπάγονται στη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Το Συνδικάτο αναφέρει ότι ανοίγονται νέοι δρόμοι με πιο μαζικούς αγώνες για την απόσπαση κατακτήσεων και την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών, για μόνιμη και σταθερή δουλειά, ενώ καλεί τους εργαζόμενους για μαζική συμμετοχή στην απεργία της 14ης Νοεμβρίου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.