Βόλος: Σώος και αβλαβής 81χρονος που έπεσε σε πηγάδι δέκα μέτρων βάθους!

Τον ανέσυραν οι πυροσβέστες με διασωστικό τρίποδα και σχοινί

Τύχη βουνό είπε ένας 81χρονος άνδρας, ο οποίος έπεσε σήμερα το πρωί σε στρόγγυλη πηγάδι βάθους δέκα μέτρων και τον έβγαλαν οι πυροσβέστες σώο και αβλαβή με σχοινί.
Ο ηλικιωμένος πήγε το πρωί στο σημείο που βρισκόταν το πηγάδι (απέναντι από μεγάλο σούπερ μάρκετ στην οδό Λαρίσης, όπου υπάρχουν μαξέδες) στην περιοχή Νεάπολης, μετακίνησε τα ξύλα με τα οποία ήταν σκεπασμένη η στέρνα και ανέβηκε σε σκάλα, με σκοπό να κατέβει και να βάλει μπρος αντλία.
Η ξύλινη σκάλα όμως ήταν σάπια, με αποτέλεσμα να σπάσει και ο 81χρονος να βρεθεί στον πάτο του πηγαδιού, που – ευτυχώς για εκείνον – είχε περίπου 1,5 μέτρο νερό, σε βάθος περίπου δέκα μέτρων!

Τον ηλικιωμένο αντιλήφθηκε γείτονας που ειδοποίησε στις 9.55 την Πυροσβεστική και στο σημείο πήγαν οκτώ πυροσβέστες με επικεφαλής τους διοικητές Π.Υ. Μαγνησίας πύραρχο Γ. Βλόντζο και Π.Υ. Βόλου, αντιπύραρχο Ν. Ιερεμία.
Οι πυροσβέστες διαπίστωσαν ότι ο ηλικιωμένος ήταν καλά στην υγεία του, έστησαν στην κορυφή της στέρνας διασωστικό τρίποδα για ανάσυρση ατόμων από πηγάδια, και αφού κατέβηκε στη στέρνα ένας πυροσβέστης τον έδεσε τον 81χρονο, τον ανέσυραν με σχοινιά, τον παρέλαβε ασθενοφόρο και τον μετέφερε προληπτικά στο Νοσοκομείο.
Η όλη επιχείρηση ήταν επιτυχής και διήρκεσε 45 λεπτά της ώρας περίπου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.