Βόλος: Απίστευτη περιπέτεια- Κόπηκε η αναπηρική του σύνταξη γιατί έληξε η πιστοποίηση αναπηρίας

Δεν ίσχυσε στον Βολιώτη η αυτόματη παράταση έξι μηνών

Μια απίστευτη περιπέτεια ζει Βολιώτης, ο οποίος έχει πλήρη αναπηρία και λαμβάνει αναπηρική σύνταξη, καθώς η σύνταξή του κόπηκε, καθώς η πιστοποίηση αναπηρίας του έληξε στο τέλος Ιανουαρίου και δεν δόθηκε η αυτόματη παράταση έξι μηνών, ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία της πιστοποίησής του. Σε μια δημόσια ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο κάτοικος της πόλης εκφράζει την πλήρη αγανάκτησή του, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως “Μέχρι τότε πώς θα ζήσει ο ανάπηρος; Με δανεικά. Και αν δεν έχει να δανειστεί ας πεθάνει”.

Σύμφωνα με τον Βολιώτη, η αναπηρία πιστοποιείται από το ΚΕΠΑ, για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και παρατείνεται με νέα πιστοποίηση από επιτροπή. Η δική του πιστοποίηση έληξε στις 31/1/22 και έχει γίνει αίτηση παράτασης με τον ίδιο να αναμένει τον ορισμό ημερομηνίας για την επιτροπή.

Με τη λήξη της περιόδου πιστοποίησης λήγει και η αναπηρική σύνταξη, ωστόσο με ειδική εγκύκλιο, προκειμένου να μην υπάρχουν κενά στην καταβολή των αναπηρικών συντάξεων, αυτόματα δίνεται παράταση έξι μηνών, ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία της πιστοποίησης χωρίς οικονομικό πρόβλημα στον/στην ανάπηρο.

“Αυτό ισχύει και τώρα. ΑΜ ΔΕ ΠΟΥ ΙΣΧΎΕΙ! Η σύνταξη μου διακόπηκε! Δεν καταβλήθηκε ο Φεβρουάριος!

Από το ΙΚΑ με πληροφόρησαν ότι η σύνταξη παρατείνεται αυτόματα από το σύστημα, αλλά είδαν και αυτοί ότι το σύστημα δεν παρατείνει αυτόματα την σύνταξη μου. Φυσικά οι υπάλληλοι δεν μπορούν να επέμβουν στο σύστημα, παρόλο που αναγνωρίζουν ότι πρέπει να γίνει αυτόματη παράταση. Ούτε το έκαναν σε μένα γιατί δεν τους αρέσει η αφεντομουτσουνάρα μου . Εντολή της ηγεσίας είναι.

ΧΑΤΖΗΔΑΚΙ, ΕΣΥ ΦΤΑΙΣ, ΌΧΙ ΟΙ ΥΠΆΛΛΗΛΟΙ. Γιατί ο υπουργός χωρίς μεροκάματο τα βάζει με τους υπαλλήλους. Το γνωστό εμείς δεν φταίμε, οι τεμπέληδες υπάλληλοι φταίνε.

Έτσι θα έχω διακοπή σύνταξης μέχρι να περάσω επιτροπή και για ακόμη δύο μήνες μέχρι να βγει η απόφαση παράτασης (έτσι ήταν μέχρι τώρα, σε δύο μήνες έβγαινε η σύνταξη, θα δούμε τώρα τι γίνεται).

Μέχρι τότε πώς θα ζήσει ο ανάπηρος; Με δανεικά. Και αν δεν έχει να δανειστεί ας πεθάνει”, αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του, επισημαίνοντας πως η δική του περιπέτεια ελάχιστα ενδιαφέρει, όμως ενδιαφέρει η λαίλαπα, όπως σημειώνει, που θα πέσει στα κεφάλια μας από τους εγκληματίες, όπως τους χαρακτηρίζει, που κυβερνούν.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.