Βόλος: Δήλωνε ότι είχε πέντε παιδιά αντί τριών για να εισπράττει επιδόματα!

Για δέκα ολόκληρη χρόνια

Για δέκα ολόκληρα χρόνια μια 39χρονη σήμερα γυναίκα ρομ, δήλωσε στο Δήμο Βόλου ότι είναι πέντε παιδιά, αντί για τρία που είχε στην πραγματικότητα, για να παίρνει το επίδομα του ΟΓΑ, με αποτέλεσμα να έχει εισπράξει παράνομα ποσό 18.194 €!

Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 39χρονης Ελληνίδας ρομ για τα αδικήματα της απάτης και της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης. Οι αστυνομικοί είχαν την πληροφορία, έψαξαν για καιρό την υπόθεση και τελικά κατάφεραν να την εξιχνιάσουν, ενώ ενημέρωσαν και τον ΟΓΑ.

Όπως προέκυψε από την πρόοδο της αστυνομικής έρευνας, κατά τα έτη 2006 έως 2016, η 39χρονη διαπιστώθηκε να είναι εγγεγραμμένη στο Δημοτολόγιο του Δήμου Βόλου και να έχει δηλώσει παράνομα ότι έχει πέντε τέκνα, αντί των τριών που έχει στην πραγματικότητα.
Με τον τρόπο αυτό, σύμφωνα με το Τμήμα Οικογενειακών Επιδομάτων του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (Ο.Γ.Α.), μέχρι τις 31-12-2016 (τελευταία καταβολή επιδόματος), η 39χρονη εισέπραξε παράνομα το χρηματικό ποσό των 18.194,66 €.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.