Βόλος: Κριτική στη Δημοτική Αρχή για το σχέδιο ανάγκης από πυρκαγιές

Εγκρίθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου τα σχέδια ΙΟΛΑΟΣ και ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ

Τα σχέδια αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών για την άμεση διαχείριση των συνεπειών από εκδήλωση σεισμών με την κωδική ονομασία ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ και αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών εξαιτίας δασικών πυρκαγιών με την κωδική ονομασία ΙΟΛΑΟΣ του Δήμου Βόλου, ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο στη σημερινή του συνεδρίαση.

Οι παρατάξεις των μειοψηφιών κατηγόρησαν τη Δημοτική Αρχή ότι έφτιαξε ένα σχέδιο αντιγραφή του σχεδίου Πολιτικής Προστασίας και στο οποίο δεν λήφθηκαν υπόψη οι ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής.
Για το σχέδιο δασικών πυρκαγιών ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Θεολ. Διαμαντένιας δήλωσε ότι υπάρχουν περιοχές στην Αγχίαλο αλλά και σε άλλες δημοτικές ενότητες που μπορούν να εξελιχθούν σε νέο «Μάτι» γι’ αυτό και θα έπρεπε πριν οριστούν τα σημεία συγκέντρωσης του κοινού σε περίπτωση πυρκαγιάς, να ερωτηθούν οι τοπικές κοινότητες.
Ο επικεφαλής της β’ ελάσσονος μειοψηφίας Απ. Παπαδούλης, τόνισε ότι θα πρέπει να γίνει μελέτη κι έρευνα σε πυκνοκατοικημένους οικισμούς στο αστικό κέντρο του Δήμου, φέρνοντας ως παράδειγμα την Αγ. Παρασκευή και να υπάρξει ένα εφαρμόσιμο σχέδιο.

Ο Λεων. Μαυρογιάννης της α’ ελάσσονος μειοψηφίας έκανε λόγο για συνεννόηση των υπηρεσιών και επέστησε τν προσοχή του αντιδημάρχου ια πυροσβεστικό κρουνό στα Μελισσάτικα που είναι εκτός λειτουργίας 4 χρόνια.
Ο Βασ. Ντακούμης της ΛΑΣ τόνισε ότι πρόκειται για σχεδιασμό επί χάρτου, καθώς δεν αναφέρεται πόσοι πόροι θα διατεθούν έργα πυροπροστασίας που θα γίνουν και πως θα εκπαιδευτούν και θα ενημερωθούν οι κάτοικοι για το τι προβλέπει το σχέδιο.

«Δεν κάνετε προτάσεις»
Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Μουλάς, κατηγόρησε τις μειοψηφίες ότι ασκούν κριτική μόνο και δεν κατέθεσαν καμία πρόταση.
Ο αντιδήμαρχος στρατηγικού σχεδιασμού Θαν. Θεοδώρου δεν έκρυψε την δυσαρέσκειά του για την απουσία των προέδρων των Δημοτικών Ενοτήτων, τόνισε είναι η πρώτη φορά που έρχονται στο Δ.Σ. τα σχέδια αυτά, ενώ πρόσθεσε ότι η Πολιτική Προστασία του Δήμου Βόλου είναι στελεχωμένη με έναν μόνιμο εργαζόμενο μόνιμο και μέσω εργολαβιών γίνεται και καθαρισμός οικοπέδων κι αποψίλωση.

Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Γ. Πράττος είπε ότι τα σχέδια ου ήρθαν προς έγκριση προήλθαν από τη συνεδρίαση του Συντονιστικό Τοπικό Όργανο, ενώ για την ενημέρωση των κατοίκων ανέφερε ότι “άλλες φορές οι πρόεδροι έρχονται άλλες φορές πηγαίνουμε στα χωριά και μιλάμε με τους προέδρους”.

Τέλος ο γραμματέας του Δήμου Στ. Διαμαντίδης ανέφερε ότι τα σχέδια αντιμετωπίζονται με μεγάλη σοβαρότητα και αναρτώνται στο “Ξενοκράτης”, ενώ ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Ριζόπουλος, επανέλαβε ότι υπάρχουν ελλείψεις σε πόρους, οχήματα και προσωπικό, με αφορμή πρόσφατη συνάντηση με τους εργαζόμενους της Πυροσβεστικής.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.