Ξεκινά στο Βόλο το 18ο Συνέδριο Γενετικής Βελτίωσης Φυτών

Η Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Γενετικής Βελτίωσης Φυτών (E.E.E.Γ.Β.Φ.) διοργανώνει το 18ο Πανελλήνιο Συνέδριό της στο Βόλο, από 5 – 7 Οκτωβρίου 2022, με τίτλο «Βελτίωση Φυτών: καινοτομίες και προοπτικές για Βιώσιμη Ανάπτυξη». Το Συνέδριο θα διεξαχθεί στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Domotel Xenia Volos.
Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, ενώ συνδιοργανωτής είναι το Τμήμα Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Στο συνέδριο θα παρουσιαστούν πρωτότυπες ερευνητικές εργασίες σε τομείς που άπτονται της Βελτίωσης Φυτών υπό το πρίσμα της συνεισφοράς της στη Βιώσιμη Ανάπτυξη και Επισιτιστική Ασφάλεια. Επιπλέον, το Συνέδριο θα περιλάβει συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης σε επίκαιρα θέματα σχετικά με τις ανάγκες και προοπτικές της έρευνας της Βελτίωσης Φυτών στον Ελλαδικό χώρο.

Στο Συνέδριο αναμένεται να αναπτυχθούν ερευνητικές εργασίες, προφορικά και με τη μορφή γραπτών ανακοινώσεων, που εντάσσονται σε τέσσερις ενότητες με καίριο ρόλο στην ανάπτυξη βιώσιμης και ανταγωνιστικής γεωργίας:
1. Βελτίωση και αξιοποίηση γενετικού υλικού – Παραγωγή πολλαπλασιαστικού υλικού
2. Ανάδειξη, προστασία και αξιοποίηση εγχώριων φυτογενετικών πόρων
3. Βελτίωση Φυτών στην εποχή της Γονιδιωματικής
4. Σύγχρονη Γεωργία για ασφάλεια και επάρκεια τροφίμων

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.