Ξεκίνησε η κίνηση στα Σαρακοστιανά

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Στα ίδια η τιμή του χαλβά, «τσιμπημένα» και με μικρότερες προμήθειες τα θαλασσινά

Ξεκίνησε η κίνηση των Βολιωτών για αγορά των σαρακοστιανών, ήδη σχηματίζονται ουρές ανθρώπων έξω από τη βιοτεχνία «Παπαγιαννόπουλος» για προμήθεια του φρέσκου χαλβά και άλλων σχετικών ειδών, ενώ διερευνητικές επισκέψεις ξεκίνησαν στα ιχθυοπωλεία και στα καταστήματα κατεψυγμένων θαλασσινών.
Λόγω της κρίσης και επειδή στην αγορά δεν υπάρχει ρευστότητα, ειδικά οι ιχθυοπώλες φρέσκων αλιευμάτων, θα κάνουν λιγότερες προμήθειες, καθώς οι τιμές θεωρούνται ακριβές και υπάρχει επιφυλακτικότητα.

Ο ιδιοκτήτης της χαλβαδοποιίας Γιάννης Παπαγιαννόπουλος

Από την περασμένη Δευτέρα ξεκίνησε το ενδιαφέρον των Βολιωτών να αγοράσουν φρέσκο χαλβά από την αγαπημένη βιοτεχνία παρασκευής Παπαγιαννόπουλου, επί της οδού Παπαδιαμάντη στο Βόλο. Ο Γιάννης Παπαγιαννόπουλος δήλωσε ότι η οικογενειακή επιχείρηση χρονολογείται από το 1919 και, παρά τα κατά καιρούς «σκαμπανεβάσματα», στο πέρασμα των χρόνων, σήμερα η κατάσταση είναι σταθερή.
«Αν και η περίοδος είναι δύσκολη, προσπαθούμε, προσέχοντας πολύ στην ποιότητα και ευχαριστούμε πολύ τους Βολιώτες που μας τιμούν για χρόνια. Είναι ευθύνη και τιμή για μας», δήλωσε ο κ. Παπαγιαννόπουλος, που εξήγησε ότι στη σημερινή εποχή δεν είναι εύκολο για κάποιον να έχει δουλειά, να τον εμπιστεύεται και να τον προτιμά ο κόσμος.
Η κίνηση στη χαλβαδοποιΐα Παπαγιαννόπουλου ξεκίνησε από την περασμένη Δευτέρα και, όσο περνούσαν οι μέρες, τόσο άρχισαν να εμφανίζονται ουρές ανθρώπων που περίμεναν υπομονετικά στο κρύο για να αγοράσουν τον αγαπημένο χαλβά.
Η βιοτεχνία θα είναι ανοιχτή και την Καθαρή Δευτέρα για όσους δεν πρόλαβαν να κάνουν τις αγορές τους και ο ιδιοκτήτης διαβεβαίωσε ότι η ζήτηση θα καλυφθεί.
Ο κ. Παπαγιαννόπουλος είπε ότι η εταιρία παράγει προϊόντα που πηγαίνουν και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας σε επιλεγμένα καταστήματα (delicatessen, αρτοποιεία, καταστήματα ξηρών καρπών κλπ.), ενώ απασχολεί σε μόνιμη βάση πέντε άτομα προσωπικό, καθώς είναι οικογενειακή επιχείρηση και, στις περιόδους αιχμής, άλλα πέντε.
Οι τιμές του χαλβά παραμένουν σταθερές τα τελευταία χρόνια. Ο απλός χαλβάς ξεκινάει από τα 7 € το κιλό, ο χαλβάς με κακάο πωλείται προς 7,80 €, η τιμή κυμαίνεται στα ίδια ή λίγο παραπάνω αν περιέχει ξηρούς καρπούς, ενώ οι σπέσιαλ χαλβάδες Παπαγιαννόπουλου (με στρώσεις σοκολάτας και πολλές πρώτες ύλες) κυμαίνονται από 8,50 μέχρι και 10,50 € το κιλό.

Ακριβά τα φρέσκα αλιεύματα
Ο Λευτέρης Ξηρακιάς, ιδιοκτήτης ιχθυοπωλείου στο Βόλο δήλωσε ότι οι τιμές στα αλιεύματα είναι περίπου ίδιες με πέρυσι, ωστόσο θεωρούνται ακριβές και για το λόγο αυτό τα ιχθυοπωλεία φέτος θα κάνουν μικρότερες προμήθειες, καθώς αναμένεται να είναι λιγότερη η ζήτηση, λόγω της κρίσης.
Οι τιμές μυδιών κυμαίνονται στα 5 €/κιλό, «κυδώνια» και γυαλιστερές προς 14 ως 18 €, οι γαρίδες από 7 ως 14 € οι ψιλές και χοντρές αντίστοιχα, ενώ υπάρχουν και εισαγόμενες με υψηλότερη τιμή. Επίσης, αν υπάρξουν καραβίδες, θα πωληθούν ακόμη και 40 € το κιλό, ενώ η τιμή της σουπιάς ανέρχεται σε 15 € και των θράψαλων πάνω από 9 €/κιλό. Οι ψαράδες θα κάνουν τις αγορές οστρακοειδών για την Καθαρά Δευτέρα την Κυριακή, ενώ τα παραπάνω είδη θα πωληθούν σε όλη τη Σαρακοστή, τόνισε ο κ. Ξηρακιάς.

Ο Λευτέρης Ξηρακιάς, ιδιοκτήτης ιχθυοπωλείου στο Βόλο

Πιο προσιτά τα κατεψυγμένα
Πιο προσιτές είναι οι τιμές των κατεψυγμένων που συγκεντρώνουν την προτίμηση των συνταξιούχων και όχι μόνο. Όπως ανέφερε ο ιδιοκτήτης καταστήματος κατεψυγμένων Μάκης Μπλαζής, τα καλαμάρια πωλούνται προς 6,80 ως και 7,80 € το κιλό, το χταπόδι από 13,80 μέχρι 20 €, οι μεγάλες γαρίδες εισαγωγής προς 14 €, οι σουπιές προς 9.80 € (οι καθαρισμένες σουπιές προς 10,80 €), οι καραβίδες μεταξύ 18 και 22 €, ανάλογα με το μέγεθος και τα κατεψυγμένα μύδια ψίχα προς 8 €/κιλό.

Η λαγάνα
Στο μεταξύ, η παραδοσιακή λαγάνα θα πωλείται την ερχόμενη Κ. Δευτέρα απ΄ τους φούρνους της πόλης μας, κατά μέσο όρο από 2,5 μέχρι 4,5 ευρώ το κιλό, ωστόσο θα υπάρχει και σε τιμή προσφοράς με 2 ευρώ το κιλό.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.