Υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων σε τμήματα των οδών Γαμβέτα και Ερμού στον Βόλο

Mε χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Συστήματα υπόγειων κάδων αποθήκευσης απορριμμάτων τοποθετούνται στην οδό Γαμβέτα, στο τμήμα από Ιάσoνος έως 28ης Οκτωβρίου και στην οδό Ερμού, στο τμήμα από Ογλ έως Φιλελλήνων, στο Βόλο με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για τη δημοπράτηση του έργου συνολικού προϋπολογισμού ένταξης 59.520 ευρώ με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020. Δικαιούχος του έργου είναι ο Δήμος Βόλου.

«Σε συνεργασία με το Δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020, χρηματοδοτούμε ένα νέο έργο που αναβαθμίζει το αστικό περιβάλλον του Βόλου και εξασφαλίζει περισσότερο ελεύθερο κοινόχρηστο χώρο στο κέντρο της πόλης» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.« Σε συνδυασμό με το έργο της μετατροπής σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας των οδών Γαμβέτα και Ερμού αλλάζει η εικόνα του κέντρου της πόλης του Βόλου. Οι ολοκληρωμένες παρεμβάσεις που χρηματοδοτούμε και υλοποιεί ο Δήμος Βόλου οδηγούν σε αύξηση του πρασίνου, βελτίωση της κινητικότητας των πεζών, μείωση των προβλημάτων από την αυξημένη κυκλοφορία των αυτοκινήτων, και μείωση της ατμοσφαιρικής επιβάρυνσης και του αστικού θορύβου» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Οι παρεμβάσεις
Το έργο περιλαμβάνει προμήθεια, μεταφορά και εγκατάσταση 4 τεμαχίων πλήρους συστήματος υπόγειων κάδων αποθήκευσης απορριμμάτων. Ειδικότερα οι υπόγειοι κάδοι θα αποτελούνται από :
• Ένα προστατευτικό υπόγειο φρεάτιο, το οποίο εγκαθίσταται μέσα σε μια τάφρο ανάλογων διαστάσεων.
• Ένα κάδο από υλικό πλήρως ανθεκτικό χωρητικότητας 3m3 και συνολικού μεγίστου καθαρού βάρους 120kg περίπου, με πλήρως στεγανό πυθμένα κατασκευασμένο από πολυαιθυλένιο.
• Το υπόγειο τμήμα καλύπτεται με μια πλατφόρμα κάλυψης (πλατφόρμα πεζοδρόμου) κατασκευασμένη από μεταλλικό σκελετό και με επιφανειακή επένδυση με πλακίδια γρανίτη. Η πλατφόρμα ανοιγοκλείνει με την βοήθεια δύο πνευματικών εμβόλων και ασφαλίζει σε κλειστή θέση με κατάλληλη κλειδαριά.
• Στο κέντρο και πάνω στην πλατφόρμα πεζοδρόμου προσαρμόζεται ένας καλαίσθητος πύργος τροφοδοσίας κατασκευασμένος από ανοξείδωτο χάλυβα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.