Υπουργείο Ναυτιλίας: Εξετάζεται η ακτοπλοϊκή σύνδεση Μαγνησίας – Β. Αιγαίου

Απάντηση σε ερώτηση βουλευτών της «Ελληνικής Λύσης»

Το γεγονός ότι στον αρχικό μειοδοτικό διαγωνισμό για δρομολογιακές γραμμές με σύμβαση δεν συμπεριελήφθη γραμμή που να συνδέει την Περιφέρεια Θεσσαλίας και ιδιαίτερα την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ωστόσο το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής εξετάζει ποιες γραμμές δύνανται να προκηρυχθούν, τονίζεται σε απάντηση ερώτησης που κατέθεσαν οι βουλευτές Θεσσαλονίκης της «Ελληνικής Λύσης» Απ. Αβδελάς και Κων. Χήτας προς τους υπουργούς Ναυτιλίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.

Σύμφωνα με απάντηση του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, για την την τρέχουσα δρομολογιακή περίοδο, κατόπιν γνωμοδότησης του Σ.Α.Σ., εκδόθηκε η υπ΄ αριθμ. 2252.1.1/42121/21/11-06-2021 προκήρυξη αρχικού μειοδοτικού διαγωνισμού προς εξυπηρέτηση δρομολογιακών γραμμών με σύναψη σύμβασης ή συμβάσεων ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας από την 01/11/21 έως την 31/10/2022 για συμβάσεις ενός έτους ή μέχρι την 31/10/2023 για τις συμβάσεις διετούς διάρκειας (ΑΔΑ: 90684653ΠΩ-ΩΣ6).
Στην εν λόγω απόφαση δεν έχει συμπεριληφθεί δρομολογιακή γραμμή που να συνδέει την Περιφέρεια Θεσσαλίας και ιδιαίτερα την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ωστόσο το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής εξετάζει ποιες γραμμές δύνανται να προκηρυχθούν, ανάλογα με την αναγκαιότητα και την σκοπιμότητά τους, προκειμένου να εξασφαλισθεί η καλύτερη δυνατή συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση και η ανάπτυξη νησιωτικών περιοχών επιχειρηματικά, κοινωνικά, πολιτισμικά και τουριστικά.

Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, σε ένα δυναμικά μεταβαλλόμενο δίκτυο θαλάσσιων συγκοινωνιών, καταβάλλει πάντοτε κάθε δυνατή προσπάθεια με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων και των παραγωγικών τάξεων των νησιών, ενώ παράλληλα εξετάζει θετικά κάθε επιχειρηματική πρωτοβουλία και πρόταση που στοχεύει στην αύξηση της προσφοράς και την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.