Ύψωσαν πανό κατά του Ζαχείλα στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου-«Έξω οι τραμπούκοι»

Ανέβηκαν οι τόνοι για την ώρα έναρξης

Ανέβηκαν οι τόνοι στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου με αφορμή την ώρα των συνεδριάσεων, στις 12.30 το μεσημέρι, με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης να ζητούν να γίνονται απόγευμα.
Οι δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας Μάρκος Βαξεβανόπουλος και Στέλιος Λημνιός σήκωσαν πανό με σύνθημα «έξω οι τραμπούκοι», με τον πρώτο να ζητά την άποψη της πλειοψηφίας για το γεγονός ότι στην αίθουσα βρίσκεται ένας άνθρωπος (ο Β. Ζαχείλας), ο οποίος χτύπησε τον σύμβουλος της ΛΑΣ Κώστα Γαργάλα.
Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θ. Θεοδώρου ζητούσε από τους συμβούλους να κατεβάσουν το πανό, απειλώντας τους ότι θα αποβληθούν και τελικά, μετά από τρεις προειδοποιήσεις, το πανό κατέβηκε και ξεκίνησε η συνεδρίαση.

Οι σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας ζητούσαν τον λόγο επί της διαδικασίας, θέτοντας θέμα της ώρας έναρξης των συνεδριάσεων, που ορίζεται σε εργάσιμες ώρες.
Λαμβάνοντας το λόγο ο δήμαρχος Α. Μπέος είπε προς τη μειοψηφία ότ αυτή η τακτική δεν οδηγεί πουθενά, την ίδια πρόταση με τον τρόπου που την έθεσε ο κ. Γαργάλας, αξίζει ον κόπο να τη συζητήσει κανείς, αλλά «εσάς δεν σας βλέπουμε. Σας βλέπουμε ως κολόνια για τα φρύδια μας», είπε.
Ο δήμαρχος συνέχισε ότι «αν νομίζετε ότι με τους μπαχαλάκηδες που σηκώνουν πανό, με εξώδικα και διαμαρτυρίες θα μας κάνετε κάτι, κάνετε λάθος. Δεν σας βλέπουμε. Ο νόμος είναι ξεκάθαρος και η ώρα 12.30 είναι στα νόμιμα πλαίσια. Θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα. Αυτό άπτεται της αρμοδιότητας του προέδρου. Μπορούμε να συζητήσουμε το αίτημα του κ. Γαργάλα, εσάς δεν σας βλέπουμε», τόνισε.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ν. Παπαπέτρος εκτίμησε ότι οι επιχειρηματικές δραστηριότητες των μελών του ΔΣ ή είναι σε ύφεση ή είναι απαγορευτικές άλλες ώρες.
Ο δήμαρχος επιτέθηκε φραστικά εναντίον του λέγοντας «εμείς είμαστε προοδευτικοί, λειτουργούμε σαν ένας, εσείς είστε πανηγυρτζήδες.
Ξεφτιλίστηκες στην κοινωνία με τα ψέματα που έλεγες. Κάνε καμία προσφυγή και καμία μήνυση που βγαίνουν οι αποφάσεις εναντίον σου όλες».
Ο κ. Παπαπέτρος απάντησε στον δήμαρχο ότι δεν τον φοβάται όταν φωνάζει και να κάνει υπομονή σχετικά με τις προσφυγές, με τον δήμαρχο να απαντάει ότι ο κόσμος του έδωσε το μήνυμα τον Οκτώβριο. Ο σύμβουλος της μειοψηφίας απάντησε ότι τα της συνεδρίασης δεν τα ασκεί ανεξέλεγκτα ο πρόεδρος αλλά με κάποιο πλαίσιο και ο Α. Μπέος να τονίζει ότι η πλειοψηφία αποφασίζει.

Απαντώντας ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θ. Θεοδώρου είπε ότι είναι τιμή του που ανήκει στη δημοτική ομάδα και είναι πρόεδρος του Δ.Σ., κάτι που προτιμά από το να τον λένε μπροστινό.
Ο δήμαρχος συμπλήρωσε ότι ο κ. Παπαπέτρος είναι μπροστινός του Σκοτινιώτη.
«Δεν υπήρξα μπροστινός ούτε πισινό κανενός», απάντησε ο επικεφαλής της μειοψηφίας.
Ο δήμαρχος κατηγόρησε τη μειοψηφία ότι κάνει σόου για τις κάμερες, ενώ ο κόσμος την επέλεξε για να συμβάλει στα προβλήματα της πόλης και να κάνει προτάσεις. «Όσο συνεχίζετε έτσι δεν οδηγείστε πουθενά, δεν είστε ελεγκτικό συμβούλιο, ούτε εισαγγελείς. Τα ερωτήματά σας δεν θα απαντηθούν, γιατί δεν αφορούν τα προβλήματα της πόλης, αλλά αν οφείλει η ΠΑΕ Βόλος», ανέφερε και πρόσθεσε ότι σήμερα η ΠΑΕ δεν οφείλει τίποτα στον Δήμο.

Το Δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία να μειώσει το μίσθωμα της Πλαζ Αλυκών κατά 20% (ο επιχειρηματίας είχε ζητήσει 30%), λόγω ζημιών 19.000 € που υπέστη από τις κακοκαιρίες του Σεπτεμβρίου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.